Суспільство (відео)

Перша в Україні лабораторія Intel® Skills for Innovation запрацювала в Чернігові (Відео)

Нова навчальна лабораторія за підтримки світових гігантів Intel Corporation, LanTec і Microsoft розпочала свою роботу на базі Національного університету «Чернігівська політехніка». Це перша подібна аудиторія в Україні, що розпочинає впровадження великого проєкту від Міністерства освіти. У період із 19 по 22 липня понад 40 керівників навчальних закладів і викладачів Чернігова та Чернігівської області проходили курси підвищення кваліфікації за англомовною програмою Intel® Skills for Innovation.

«Ідея цього проєкту полягає у впровадженні в Україні інновації в сфері освіти – середньої та вищої. Компанія Intel, окрім надання техніки, ще розробила низку StarterPacks (навчальні заняття), проблемних проєктних уроків, що будуть доступні для тренерів, які проводитимуть навчання для цієї лабораторії і надаватимуть знання в певних галузях не лише за рахунок теоретичних матеріалів, а й за рахунок створення невеличких проектів», — Володимир Базилевич, завідувач кафедри інформаційних та комп’ютерних систем НУ «Чернігівська політехніка».

У подальшому випускники цього проєкту впроваджуватимуть інновації вже у своїх навчальних закладах, адже навчальні заняття інтегровані за змістом шкільних предметів.

«Більшість цих StarterPacks розроблено саме для початкової, середньої та вищої школи. Тому і більшість тренерів, які навчалися на базі цієї лабораторії, – це вчителі шкіл, тобто наше завдання як вищого навчального закладу – підготувати фахівців, які вже потім зможуть впроваджувати та надавати знання в школах», — Володимир Базилевич, завідувач кафедри інформаційних та комп’ютерних систем НУ «Чернігівська політехніка».

Вручити сертифікати першим випускникам лабораторії сьогодні завітали міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет і голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус.

«Для мене НУ «Чернігівська політехніка» завжди був вищим навчальним закладом найкращих змін. Багато видатних людей – випускники «Чернігівської політехніки», багато винаходів і патентів також було розроблено саме тут. Багато новітніх стандартів і методик навчання – це «Чернігівська політехніка», — В’ячеслав Чаус, голова Чернігівської обласної військової адміністрації.

Представники компанії Intel Corporation також долучилися до заходу в режимі онлайн. Міністр освіти і науки зазначає: приємно, що освітня галузь України зараз має велику міжнародну підтримку.

«На сьогодні багато хто готовий допомагати Україні, Intel – це одна з небагатьох корпорацій, які підтримують сьогодні Україну загалом. Я вдячний, що сьогодні вони підтримали «Чернігівську політехніку». У нас багато організацій, які зараз допомагають відтворенню – ЮНІСЕФ, ООН, ЮНЕСКО, Save the Children. Також компанія Google надала нам 43 тисячі ноутбуків», — Сергій Шкарлет, міністр освіти і науки.

Сергій Шкарлет у межах робочого візиту також провів розширену нараду з питань початку нового навчального року в умовах воєнного стану, подробиці розкажемо в наступному сюжеті.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button