Суспільство (відео)

Сахневич посварився з активістами Ялівщини: чиновника звинуватили у брехні (Відео)

Навколо землі регіонально-ландшафного парку «Ялівщина» розгорівся черговий скандал.

Була розпущена робоча група з громадських активістів, що опікувалась питаннями Ялівщини. Також до попередньої площі парку додали півтора гектара «лівих» земель. Небайдужі борці за «зелену перлину» звинуватили першого заступника губернатора Леоніда Сахневича в земельних маніпуляціях.

— Як було сказано представником від адміністрації Сахневичем, йому простіше піти в місто і домовитись, узаконивши оцей хвіст. Для того, щоб не чіпати впливових і недалеких до нього людей, які спілкуються з вищим керівництвом.

Люди, які займають таку високу посаду, не повинні займатися брехнею. Перш за все, вони повинні представляти нашу державу, а не позиціонувати свої якісь вузькі, особисті інтерес, — Тамара Петрова, голова розпущеної робочої групи.

За словами членів вже колишньої робочої групи, їх було розпущено одразу після того, як вони захотіли провести ревізію земель парку. І розігнали їх чиновники з порушеннях усіх норм і процедур.

— Навіть якби адміністрація хотіла розпустити нашу робочу групу, то вони повинні були б скликати останнє засідання робочої групи, почути звіт робочої групи, почути пропозиції, зауваження. Цього не було зроблено, і, коли ми отримали це розпорядження, воно вийшло як якийсь виклик, —  Наталія Проскуріна, член громадської ради при Чернігівській ОДА.

Леонід Сахневич у свою чергу парирував громадськості, звинувативши їх у неефективності. А додані півтора гектара пояснив недосконалістю попереднього плану, згідно з яким не набиралося задекларованих раніше 168,7 гектара. Тепер проектна документація з новою площею виноситиметься на сесію міської ради.

— Площа була орієнтовна, 168,7 – орієнтовна площа. Як і 200. Чому? Тому що ніхто чітко не знав користувачів всіх. З метою ефективної діяльності РЛП, вивчення думки громадськості, згідно з цим була створена робоча група, що провела сім засідань.

Сьогодні ОДА не отримала жодного рішення робочої групи. Тобто оці їх засідання просто перетворились на скандал і з’ясування відносин, — Леонід Сахневич, перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації.

Також чиновник залишився незадоволеним роботою директора парку Володимира Свердлова, контракт із яким уже закінчується.

— З огляду на ті результати, які сьогодні є, я не можу сказати, що я задоволений його роботою, — Леонід Сахневич, перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації.

До речі, пропозицію, передану Леоніду Сахневичу головою робочої групи Тамарою Петровою, про організацію дебатів між ним й активістами, перший заступник губернатора відхилив.

Ще статті по темі

Back to top button