Суспільство (відео)

Перший відкритий форум медійників: кого відзначили нагородами (Відео)

Майже півсотні журналістів з’їхалися з усіх куточків Чернігівщини на перший відкритий форум медійників. У Художньому музеї керівництво області в такий спосіб вирішило привітати представників ЗМІ із професійним святом. Щорічне вручення нагород і подяк цього року організували нетрадиційно. Нагороджували не пафосно зі сцени, а в дружньому колі.

Голови обласної ради та адміністрації у вільному спілкуванні були відвертими з акулами пера та мікрофона й розповіли, що ретельно передивляються всі повідомлення та здебільшого реагують на гострі теми.

«Більш гострі для себе визначаєш. І тоді туди більше уваги», — голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Саме від гострих запитань найчастіше втікають чиновники. Їм і курси влаштовують, аби навчити спілкуванню з журналістами.

«В останні роки ми кілька тренінгів провели, щоби навчити комунікувати з журналістами і такі випадки були», — директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Андрій Подорван.

Тоді на допомогу журналістам приходять професійні медійні юристи та Національна спілка журналістів. Її голова Олександр Назаренко зізнається: часто доводиться пояснювати чиновникам закон про публічну інформацію та ЗМІ.

«У мене є така жилетка, коли колеги телефонують і можуть скористатися нашою допомогою. Іноді все закінчується дзвінком до відповідних чиновників», — голова чернігівської обласної організації національної спілки журналістів Олександр Назаренко.

Та, попри це, журналісти пишуть і знімають гарні матеріали. Такі назвали на конкурсі журналістських робіт «МедіаЧе». У кількох номінаціях члени журі визначили переможців. Серед робіт найчисельнішої за кількістю заявок номінації «Чернігівщина патріотична» перше місце журі присудило нашому колективу. ЧЕline презентував свій фільм «Вогонь майдану: історія трьох героїв».

Автор роботи Яна Титенок працювала над створенням фільму понад півтора місяці. В березні відбулася презентація фільму.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button