Суспільство (відео)

Підмонастирська чи Антонія Печерського: в Чернігові тривають дискусії на тему перейменувань (Відео)

«Щоб він був проукраїнський, щоб він був проти російського імперіалізму і щоб він працював на імідж міста. Я вважаю, що це можна підтримати. Якщо є інша думка – давайте винесемо дві точки зору, але скажемо, що робоча група все ж таки схиляється до думки жителів вулиці», — представник Інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергій Бутко.

Проукраїнські і такі, що будуть підтримувати імідж міста – головні вимоги до нових назв вулиць у Чернігові. З метою обговорити можливі перейменування  за круглим столом зібралися історики, громадські діячі та містяни.

З цього місця видно Троїцький собор, Іллінську церкву, Борисоглібський собор, жодного місця в Чернігові нема, з якого було б видно стільки церков. Якщо привести цих туристів, поставити біля будинку 42 

По вулиці  Ушакова, тоді вона вже буде Антонія Печерського. Тоді цей турист побачить каскад цих будівель і він зрозуміє, що він стоїть на вулиці Антонія Печерського. Іллінську церкву збудував він і його помічники.

Акцентували увагу на назвах вулиць, що пролягають навколо Болдиних гір. Адже для Чернігова це місце – сакральне.

«Ми вийшли на інший рівень, коли ми не просто доводили ту чи іншу позицію, а слухали різні бачення та намагалися їх акумулювати і побачити спільну картину на назві вулиць нашого міста», — начальник управління культури та туризму Чернігівської міської ради Олександр Шевчук.

Загалом під час круглого столу вдалося переглянути питання перейменування приблизно 15 вулиць. Роботи ще багато, втім, мета надважлива – викоренити все проросійське з величного красеня Чернігова. 

«Дуже було багато цікавих думок, але це все працює на те, аби ми розвивали потенціал нашого міста, і Чернігів ставав дедалі більш історично цікавий, привабливий», — начальник управління культури та туризму Чернігівської міської ради Олександр Шевчук.

 Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button