Суспільство (відео)

Пити чи не пити: яка вода тече з кулерів (Відео)

Кулери для води сьогодні можна зустріти практично в кожному офісі, вони стали невід’ємною частиною інтер’єру та життя офісних працівників. Керівники всіляких організацій вважають, що пити водопровідну воду некорисно, а ось кулерну – на здоров’я.

То чим така очищена вода може бути небезпечна, адже ми п’ємо її щодня?

За своєю природою вода буває жорсткою та м’якою. Щоб людина отримувала корисні мінеральні речовини, вода повинна бути жорсткою. Але є одна проблема.

Жорстка вода швидко виводить із ладу кулери, на них з’являється накип при нагріванні води до температури 95 градусів. Щоб уникнути цього, компанії пропускають воду через фільтр. Ці фільтри дуже добре очищають воду від усіх речовин, роблячи її дуже чистою та м’якою.

Але повністю очищена вода шкідлива для імунітету. Якщо її використовувати регулярно, вона просто вимиває з організму корисні речовини – мікроелементи і мінерали. Певна річ, імунітет послаблюватиметься, а потім постраждають волосся, шкіра, нігті та кістки. Оскільки в очищеній воді відсутні магній і кальцій, це позначиться і на розвитку серцевого м’яза.

Кілька склянок такої води не нашкодять, але краще не пити багато.

Недотримання гігієнічних правил самими офісними працівниками. Коли відбувається зміна води, людина може занести мікроби у воду, тримаючись за корок брудною рукою. Корок вставляється безпосередньо в гніздо водоприймача, бактерії з легкістю можуть потрапити в воду.

Велику роль відіграє і повітря. Бутель не змінюють пару днів, поки не вип’ють всю воду, а в цей час повітря з водою вступає в реакцію й утворюються багато бактерій. Тож якщо після випитої води з кулера ви відчуєте біль у животі, це свідчитиме про проблеми з травною системою.

Щоб уникнути таких неприємних моментів, треба знати, як можна убезпечити себе

«Як і будь-який харчовий продукт, питна вода повинна відповідати вимогам державних санітарних норм і правил. У процесі виробництва повинен здійснюватися державний нагляд за процесом виготовлення питної води. Будь-яке підприємство, що виготовляє воду, має мати свою лабораторію і здійснювати постійний контроль за якістю та безпечністю питної води. Будь-яка реалізована питна вода повинна мати відповідне маркування з інформацією для споживача про дату виготовлення, про хімічний склад води, про умови реалізації, тобто температурний режим реалізації і, відповідно, умови зберігання», — головний спеціаліст Павло Моргацький.

Пити чи не пити воду з кулера, вирішувати тільки вам. Однак слід віддавати перевагу перевіреним виробникам, які вже багато років постачають воду в офіси. Якщо сумніваєтесь у якості, можете здати воду на аналіз і тоді точно будете впевнені в тому, що п’єте. Прості рекомендації та інформація убезпечать вас від неприємностей.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button