Суспільство (відео)

Поблизу Чернігова «розбили» табір територіальної оборони (Відео)

Дитячий оздоровчий табір «Дивосвіт», що в Седнівській громаді, став базовим для планових навчальних зборів із територіальної оборони. Сьогодні тут відбулося їх урочисте відкриття.

«Я вам бажаю наснаги. Я хочу сказати, що нас багато. І реальна територіальна оборона Чернігівської області… у сенсі збору показала дуже хороші результати»,- Анна Коваленко, голова Чернігівської ОДА.

«Привітати весь особовий склад, який у строю. Насамперед із тим, що кожен із вас свідомо прийшов на ці зборові заходи. Відповідно, є люди, які патріотично налаштовані. Люди, які готові в будь-яку мить узяти зброю до рук і захищати нашу неньку Україну»,- Юрій Колесниченко, начальник управління територіальної оборони оперативного командування «Північ».

Резервістам вручили зброю, частина склала присягу. Табір під Седневом – один із шести в області. Аналогічні створено в кожному районі та місті Чернігові.

«На території Чернігівської області розпочалися планові навчання територіальної оборони. 119-ї окремої бригади територіальної оборони. Розміщена на шести локаціях. Зараз ми перебуваємо на території Чернігівського батальйону територіальної оборони»,- Вадим Лільчицький, заступник чернігівського обласного військового комісара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині стартували навчання тероборони (Фото)

Загалом по області призвано приблизно дві тисячі резервістів. Упродовж двох тижнів вони проходитимуть вогневу, інженерну, медичну й тактичну підготовку. Буде відпрацьована боротьба з диверсійно-розвідувальними групами тощо.

«Відпрацювати навички роботи державної влади, місцевого самоврядування з військовими частинами територіальної оборони. Здійснити оповіщення, постачання та, відповідно, навчання і донавчання призовного ресурсу»,- Вадим Лільчицький, заступник чернігівського обласного військового комісара.

Усіх резервістів поєднує добровільність проходження навчань, щоб у подальшому захищати свою Батьківщину.

«Мені не довелося проходити строкову військову службу. В мене військово-облікова спеціальність «артист військових ансамблів». Але в мене вже є троє хлопців, свої бійці підростають і треба бути для них прикладом»,- Дмитро Єфименко, резервіст із м. Остер.

«Усі мої родичі, усі чоловіки в сім’ї завжди були військовослужбовцями»,- Кирило Овдей, резервіст із смт Десна.

«Треба обороняти нашу територію, наші кордони. І це має робити кожен»,- Віктор Медвідь, резервіст із смт Козелець.

Навчання проходитимуть у різних локаціях, до прикладу виїжджатимуть до кордону, або на стрільби в смт Гончарівське тощо.

Загалом аналогічні збори востаннє організовували в 2018 році.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button