Суспільство (відео)

«Політика Героїв» у Чернігові – про свідомість містян і повагу до захисників України (Відео)

Запровадження «політики Героїв» анонсував президент України Володимир Зеленський під час своєї промови у Верховній Раді 28 червня 2023 року.

«Звучить це загально, але розшифровується на цілком конкретні елементи «політики Героїв», яку я пропоную для Української доктрини», — Володимир Зеленський – президент України.

Чернігівщина сьогодні активно долучається до впровадження «політики Героїв» – по всій території області здійснюється низка заходів, націлених на вшанування пам’яті про події та людей, які стали ключовими в боротьбі України за Незалежність.

«Ми маємо згадувати всіх, хто сьогодні віддав своє життя за нашу Перемогу. Я вважаю, що кожна людина всередині себе може знайти хвилину-півтори задля того, щоб просто згадати та віддати шану тим, хто загинув за нашу країну, за нашу свободу, за нашу Незалежність», — В’ячеслав Чаус – голова Чернігівської обласної військової адміністрації.

Всеукраїнською традицією на підтримку «політики Героїв» є вшанування пам’яті загиблих унаслідок повномасштабного вторгнення українців. Щоденно о 9-й годині ранку по всій Україні оголошується хвилина мовчання. У Чернігові перед загальнонаціональною хвилиною мовчання біля стели загиблим Героям на центральній площі Чернігова звучить мелодія «Шани» у виконанні музикантів духових оркестрів.  

«Один день ми бачимо, як зупиняються автомобілі, зупиняються люди на площі – це про усвідомленість. Бувають випадки і дні, коли ця усвідомленість проявляється. А бувають дні, коли хвилина мовчання, всі рухаються, всі йдуть. І це щодо усвідомленості – її не можна нав’язати, не можна зобов’язати, це має бути всередині в кожного і кожен має до того прийти», — В’ячеслав Чаус – голова Чернігівської обласної військової адміністрації.

Наразі в Чернігові функціонує низка заходів, спрямованих на розвиток у регіоні «політики Героїв». Це заходи з вшанування військовослужбовців, які стоять на захисті нашої країни, встановлення дубових хрестів пам’яті, щоденна хвилина мовчання, заходи з вшанування загиблих українців, захисників і захисниць, створення й облаштування меморіального комплексу Захисникам України.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button