Суспільство (відео)

Полуничний рай: на Чернігівщині пора ягідного блаженства (Відео)

Полуниці відкрили ягідний літній марафон. На ринках Чернігова великий вибір стиглих ягід. Ціна за один кілограм солодкого задоволення становить від 35 до 45 гривень. Продавці кажуть що цього року полуниць не так багато через погодні умови.

«Ціна різна, все залежить від розміру полуниць Вирощена в Іванівці домашня натуральна», — продавець Світлана Халімон.

-Цього року з полуницями туго, оскільки були приморозки, перший цвіт замерз, другий теж померз. Бутон відкривається – і серединка теж чорна. Приморозки свою справу зробили.

«Вирощую сама. Кучинівка Сновського району. Ягідне село. Цього року багато вимерзло, люди багато посадили, але вимерзло», продавець Наталія Мірошниченко.

Купуючи полуниці, треба звертати увагу на їх розмір, він не повинен бути великим. Також велике значення має колір – полуниці повинні бути яскраво-червоними, темний колір свідчить про те, що ягода росла на нітратах або вже почала псуватися.

Щоб не нашкодити своєму здоров’ю, фахівці попереджають: вживати велику кількість полуниць не варто

«Звісно, це дуже алергенна ягода. Справжня алергія на полуниці трапляється рідко, людина, яка знає, що насправді не переносить полуниць, вона їх узагалі не їстиме, бо можлива непередбачувана реакція, аж до анафілактичного шоку Ну, це все вирішується легко і просто: проводять алергічні тести – шкірні або лабораторна діагностика – і алергію на полуниці встановити дуже легко», алерголог вищої категорії міської лікарні № 1 Олена Ільченко.

Для тих, хто любить полуниці, не обов’язково їсти їх великими порціями. Можна приготувати з них будь-що. Спеціально для ЧЕline кафе «Цапа» провело майстер-клас літнього освіжаючого коктейлю «Смузі», що легко готується в домашніх умовах.

«Смузі на основі полуниці, банана і льоду – влітку саме те, що можна в спеку пити. Можна і їсти. Два в одному. Будемо додавати банан, там я вже поклала лід, щоб він уже був охолоджений, і полуниці, можна навіть трохи більше, щоб було смачніше. Запах уже дуже смачний, смузі буде ще смачніши. Ми з вами приготували полунично-банановий смузі, який ви можете зробити вдома або спробувати в кафе. Смачного»,баріста в кафе «Цапа» Катерина Титаренко.

Збагачуйте свій організм вітамінами, насолоджуйтесь солодкими ягодами, але пам’ятайте: все треба вживати в міру.

Ще статті по темі

Back to top button