Суспільство (відео)

Замість допомоги – палки в колеса. Децентралізацію на Чернігівщині гальмують чиновники (Відео)

Процес  об’єднання громад на Чернігівщині йде активно, на сходах села люди все частіше голосують ЗА! Ще у квітні Мринська, Талалаївська та Галицька сільради вирішили створити свої об’єднані громади.

— Три громади, наша Талалаївська, Безуглівська і Великодоріжська вирішили створити свою громаду, затвердили це на сходах села. Ми хочемо об’єднатися в одну єдину Талалаївську громаду, — говорить Володимир Хоменко, Талалаївський сільський голова.

— У нас є і училище, і школа, одне з найбільших газосховищ, паркетний цех, дільниця меліорації, каже Анатолій Маленко, Мринський сільський голова.

Єдине гальмо у створенні громад —  кабінети чиновників. Саме там ініціативи простих людей зводяться нанівець. Усі документи ці громади відправляли до ОДА ще у квітні, однак віз і нині там, щоразу приходять відписки

— Тричі відсилали повний пакет документів, які повністю готові. Однак щоразу нам їх відправляли назад. Позитивного висновку не дають, — повідомляє Ольга Колонтай, секретар Талалаївської сільської ради.

Попри політику уряду та президента, їхні представники на місцях, замість того, аби допомагати громадам, вставляють їм палки в колеса.

Талалаївська, Галицька та Мринська громади на собі відчули саботаж децентралізації від обласних чиновників. Їхні документи розглядають дотепер. Навіть неправильно написана літера- є приводом для чиновників відмоёвити громадам у їх створенні. Виправити таку помилку можна за хвилину, однак бюрократична машина робить своє. Людям необхідно проводити всю процедуру спочатку

— Треба знову їм проводити сесії, тому що документи, як це говорить шоста стаття закону, мають присилатися на доопрацювання, а тут просто відмова. По Талалаївській і по Мринській уже все відпрацьовано, однак ОДА затягує час, — стверджує Галина Товстоп`ята, менеджер чернігівської дирекції ВАССР.

Талалаївська, Галицька та Мринська громади сподіваються, що їм все ж вдасться побороти такий спротив. Сформувати свій бюджет, з чесно зароблених громадою коштів, і нарешті приймати рішення, які вигідні простим людям, а не казнокрадам — чиновникам.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Кто бы сомневался, что в Че будет именно так!( Чиновники пробездельничают с тех пор, как Атрошенко пришел на пост мэра, и никто на них управу найти не может ((( Небось, башляют Атрошке и Куличу, чтобы те не мешали им воровать(((((

  2. Ясен пень что этим чиновникам не выгодно отдавать свои города села да и просто схемы как воровать обычный нароод, и понятное дело что им просто не выгодно народу все отдать , за что же тогда их ерки будут ездить на Гоа ?

Back to top button