Суспільство (відео)

Полювання на пернату дичину розпочинається (Відео)

Традиційне відкриття полювання на пернату дичину розпочинається 5 серпня о 5-й годині ранку. Перед початком полювання мисливець обов’язково повинен зареєструватися та мати при собі відповідні документи.

« Відповідно до закону України про мисливське господарство, полювання, у мисливця повинні бути державне посвідчення мисливця та щорічна контрольна картка обліку дичини і порушень правил полювання, дійсна в сезоні 2017-2018 років. Дозвіл на зброю, відстрільна картка користувача мисливських угідь, якщо є мисливський собака, то обов’язково на нього повинен бути паспорт»,головний мисливствознавець Чернігівської обласної організації УТМР Олег Дудко.

Полювати на пернату дичину можна тільки в зазначені дні в суботу, неділю, середу, а для мисливців-власників собак лягавих порід і спанієлів додатковий день – четвер. Головне для мисливців – під час полювання треба дотримуватися основних норм.

«Кожен мисливець, коли отримує дозвіл на придбання і дозвіл на зброю, проходить навчання у спеціалізованих центрах і вивчає техніку безпеки поводження зі зброєю. Майже вся техніка безпеки при поводженні з нарізною зброєю написана кров’ю, бо це все взято з практичного досвіду, і всі ці правила повинен виконувати мисливець беззастережно, з обачністю»,головний мисливствознавець Чернігівської обласної організації УТМР Олег Дудко.

За незаконне полювання і порушення правил накладається штраф.

«Відповідно до Адміністративного кодексу, статті 85, частини першої, якщо це не є грубим порушенням правил полювання, від 2 до 20 неоподаткованих мінімумів накладається штраф на порушників полювання», головний мисливствознавець Чернігівської обласної організації УТМР Олег Дудко.

Кожен мисливець зможе пополювати до 29 листопада.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button