Суспільство (відео)

Понад 5 мільйонів гривень штрафу: представники Укртрансбезпеки – про порушення у сфері перевезень на Чернігівщині (Відео)

На понад 5 мільйонів гривень оштрафували недобросовісних перевізників Чернігівщини за рік діяльності в області представників Укртрансбезпеки. Про це під час брифінгу в Чернігівській ОДА повідомив представник Державної служби України з безпеки на транспорті в Чернігівській області Руслан Петренко.

За його словами, відомо, що протягом року в області було виявлено 1 885 порушень на вантажних транспортних засобах, серед них у 719 випадках були складені відповідні акти.

«Те, що стосується порушень, де були відсутні документи, – виявлено 202. Виявлено порушень щодо міжнародних вантажних перевезень – 5. Виявлено порушень, що стосуються каботажу, – 1», — Руслан Петренко – начальник Відділу державного нагляду у Чернігівській області Державної служби України з безпеки на транспорті.

Стосовно порушень у сфері пасажирських перевезень, то статистика така: всього виявлено 147 порушень, щодо 147 із них складено відповідні акти.

«Те, що стосується штрафів за відсутність документів, – 123, стосовно експлуатації ТЗ як таксі, без оформленої ліцензії – 5 випадків, стосовно порушень режиму праці та відпочинку – 2 випадки», — Руслан Петренко – начальник Відділу державного нагляду у Чернігівській області Державної служби України з безпеки на транспорті.

Особливо активно відділ працює з порушниками, які нехтують режимом праці та відпочинку, адже порушення режиму праці становить можливу загрозу для життя всіх учасників дорожнього руху. А також ведеться посилена робота з тими, хто не дотримується габаритно-вагових норм.

«Ніхто, окрім Укртрансбезпеки, загалом по Україні не зможе перевірити, як водій дотримується режиму праці та відпочинку. Ми дуже жорстко в цьому напрямі працюємо, показник у нас становить 1600 порушень тільки в Чернігівській області. Це коли ми говоримо про порушення, де водій або не доспав, або перепрацював», — Руслан Петренко – начальник Відділу державного нагляду у Чернігівській області Державної служби України з безпеки на транспорті.

За словами Руслана Петренка, якісний контроль за перевантаженим транспортом дасть змогу вберегти дороги Чернігівщини від передчасного руйнування. Для покарання недобросовісних перевізників діє система штрафів, у випадку порушення штраф отримує не тільки перевізник, а й вантажовідправник.

«Якщо автомобіль їде з перевантаженням від 5 до 10%, сума штрафу становить від 5 до 10 тисяч гривень; якщо автомобіль їде з порушенням вагових норм від 10 до 20%, то штраф становить 17 тисяч, якщо автомобіль їде з порушенням до 30%, штраф становить 34 тисячі гривень, у разі порушення на понад 30% від встановленої норми – штраф уже обчислюється 51 тисячею гривень», — Руслан Петренко – начальник Відділу державного нагляду у Чернігівській області Державної служби України з безпеки на транспорті.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button