Суспільство (відео)

Алея платанів під час війни: хто заплатив за дерева для Чернігова (Відео)

— Іспанський сором, або Як міська влада знову закопала гроші громади. Так на своїй офіційній сторінці в Facebook начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський прокоментував проєкт рішення виконавчого комітету Чернігівської міськради про передачу 62 платанів іспанських на баланс комунального підприємства «Зеленбуд» Чернігівської міської ради.

Із пояснювальної записки, фотографію якої прикріплено до вищезгаданої публікації начальника міської військової адміністрації, дізнаємося, про що власне йдеться. Отже, 15 листопада 2023 року КП «Зеленбуд» отримує в господарське відання платани іспанські, в кількості 62 штуки. Їх загальна вартість у документі оцінена в 473 120,00 гривень.

Утім, у відповідній документації також ідеться про те, що дерева місту дісталися як благодійна допомога. Цю інформацію підтвердив і виконувач обов’язків Чернігівського міського голови Олександр Ломако під час чергового виконкому, що відбувся 23 листопада 2023 року.

Усе зрозуміло: 62 платани місту подарував благодійник, таке твердження ми чуємо не вперше. Утім, заяву виконувача обов’язків чернігівського міського голови Олександра Ломако про те, що ці дерева бюджету Чернігова буцімто нічого не коштували, доволі просто спростувати його коментарем на цю тему під час виконкому, що відбувся 17 листопада 2023 року. Тобто заплатити місту за алею все-таки довелося. Найбільше ж запитань породжує опублікована в дописі начальника Чернігівської міської військової адміністрації Дмитра Брижинського документація від Чернігівської міськради.

З неї відомо, що дерева передані в господарське відання 15 листопада 2023 року. 17 листопада 2023-го їх висадили на Валу, витративши на них кошти з бюджету міста. Утім, на затвердження відповідний проєкт рішення до начальника міської військової адміністрації надійшов лише 21 листопада 2023 року. Фактично такий перебіг подій порушує пункт 2.29 Регламенту виконаного комітету Чернігівської міськради.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button