Суспільство (відео)

Поради одноліткам та авторські пародії на пісні: онлайн-популярність чернігівської школярки-блогера (Відео)

12-річна блогер із Чернігова створила власний YouTube-канал, який налічує вже понад сімсот підписників. Кілька років тому школярка почала знімати експерименти, лайфхаки, діайвай і майстер-класи на телефон мами. Потім вона побачила відео з різноманітними пародіями та вирішила спробувати й собі. Адже дівчинці дуже сподобався цей жанр.

«Усього пародій у мене буквально 10 штук. Із моїми словами, тобто десь перероблені, буквально 4-5 пародій із моїми словами. Вони набирають більше переглядів, ніж звичайні, а простих відео в мене приблизно 40 штук», — блогер Ліза Вікторова (Якуб).

Героями відеоблогів Лізи стають її друзі та рідні.

Усі зйомки зроблені фотоапаратом і смартфоном. Незмінним помічником Лізи є її мама. Вона – головний оператор. Каже, що це справа не з простих.

 «Складно, вона бачить це по-своєму, я бачу це інакше. Вона каже: ні, мамо, не так зовсім, треба інакше. Ну, якось знаходимо компроміси. Я вважаю, що це непогано, коли дитина займається тим, що подобається, і я намагаюся підтримувати її як можу, як із роботою виходить, щоб знімати її та допомагати писати все», — мама Світлана Якуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінився Чернігів очима тревел-блогерів

Усі ролики проходять певний процес підготовки. Спершу Ліза створює своєрідний сценарій і планує локації для зйомки. Часто для цього використовує фотостудію своєї тітки. А от тексти пісень допомагають писати друзі та мама.

«Ми сідаємо, думаємо, буває навіть таке, що ми просто їдемо по вулиці, нам стукнула ідея в голову – і ми одразу починаємо записувати все на диктофон. Сам процес займає, мабуть, годин 6. Тобто знімаємо, переходимо з різних місць. Перезнімаємо кадри», — блогер Ліза Вікторова (Якуб).

Ліза сама монтує свої кліпи та зводить відео зі звуком, який окремо записує на професійній студії. Процес займає приблизно три години.

«Монтую я непрофесійно. Як умію, так і монтую. Ну, програма в мене звичайна. Не професійна, а звичайна програма. Я в ній монтую ролики і поки що мене все влаштовує», — блогер Ліза Вікторова (Якуб).

Нещодавно Ліза Вікторова випустила пародію на відому пісню. В її інтерпретації йдеться про закінчення навчального року та канікули.

Ліза планує і надалі вести свій блог із пародіями та каже, що все залежить від того, скільки в них із мамою буде вільного часу. До того ж дівчинка досить активна. Окрім звичайної школи, вона відвідує ще й музичну. Тут навчається грати на піаніно. Також Ліза освоює веб-дизайн на спеціалізованих курсах.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button