Суспільство (відео)

Пошук спокою в творчій атмосфері: в Носівці функціонує клуб рукодільниць «Руно» (Відео)

Творчість і коло однодумців – справжні ліки для багатьох людей. Адже ніхто не зрозуміє краще за людину, яка сама живе цим. Та й дати або отримати цінну пораду дорого коштує.

Саме такий мотив став провідним у створенні клубу рукодільниць «Руно», який уже понад 10 років функціонує в приміщенні Носівської бібліотеки.

«У нас Носівщина щедра на таланти, в нас дуже багато людей, які займаються різними видами декоративно-ужиткового мистецтва. Свого часу виникла ідея обєднати цих людей, щоб вони могли обмінюватися досвідом, спілкуватися, бо зверталися люди до нас», — координаторка роботи клубу «Руно» Лілія Голінська.

Під час першої зустрічі було вирішено назвати клуб «Руно». Назва має розшифровку – «Рукодільниці Носівщини». У теплому колективі однодумців учасники зустрічаються щомісяця. За словами пані Лілії, такі зустрічі для них – свято.

«Це такий момент соціалізації. Переважно це жінки пенсійного віку, які вже вдома, у яких буденність постійна, ніде відволіктися. Це для них відчуття свята, коли вони приходять. Вони беруть свої роботи. Це для них привід зробити гарну зачіску, одягтися. Це для них свято», — координаторка роботи клубу «Руно» Лілія Голінська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Творчий антистрес: у Носівці майстрині збираються на мистецький релакс

Загалом клуб існує приблизно 10 років. І весь цей час майстрині справно щомісяця збиралися в улюбленому приміщенні бібліотеки. Війна змусила припинити зустрічі. Утім, ненадовго.

«Війна. Спершу шоковий стан у всіх, зрозуміло, що нічого не зрозуміло. Якийсь біль, якась паніка, постійна депресія. Але потім, десь у травні, мені почали телефонувати майстрині – ми хочемо зібратися. У багатьох із них діти воюють. Взагалі це дуже мужні жінки. Вони говорять: «Коли я беру вишивку, я відволікаюся. Для мене це порятунок». Для них рукоділля – це порятунок», — координаторка роботи клубу «Руно» Лілія Голінська.

У складний для країни час роботи майстринь набули патріотичного характеру. Сьогодні кожна з їхніх робіт надихає та вселяє надію – «Все буде Україна!»

Журналіст: Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button