Суспільство (відео)

Постачання вакцини, зниження захворюваності та закінчення навчального року: нарада в міськраді (Відео)

Чернігів очікує на надходження нових доз вакцини для щеплення від COVID-19. Про це повідомили під час наради в муніципалітеті. Однак наразі невідомо, коли саме місто їх отримає.

«Очікується надходження вакцини Pfizer і CoronaVac. Буде розпочато щеплення вчителів», — Ольга Малець, в.о. начальника управління охорони здоров´я ЧМР.

Також на нараді повідомили, що в місті поступово зменшується кількість хворих на коронавірус.

«Ситуація стабільна і темпи зниження захворюваності зберігаються впродовж останніх тижнів. Кількість осіб, які перебувають на ліжку, станом на вчорашній день – це 205 осіб. Із них на кисневій підтримці перебувають 143 особи і 56 постійно – на ШВЛ», — Ольга Малець, в.о. начальника управління охорони здоров´я ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові поступово зменшується кількість хворих на коронавірус

«Кількість людей, які користуються кисневою підтримкою, так, дійсно знижується. Але чогось надзвичайно оптимістичного нема. У нас більше як 200 госпіталізованих», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

У понеділок було зафіксовано п’ять нових випадків захворювання на коронавірус серед дітей у навчальних закладах міста. Як зазначила заступниця начальника управління освіти Олена Горна, говорити про якісь загрози ще зарано.

«Це школа №2, там дві дитини захворіли, вік різний. І початкові класи, середні та старші каси. І по одному учню в 11-му колегіумі, 20-й школі та 31-й гімназії. Серед працівників педагогічних учора випадків захворювання немає. Взагалі хворіють два педагоги і один технічний працівник», — Олена Горна, заступниця начальника управління освіти ЧМР.

Говорили і про завершення навчального року. Цього разу він закінчиться 4 червня. Олена Горна зазначила, що таким чином буде повністю виконана вимога законодавства щодо 1752 навчальних днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міському управлінні освіти розповіли, коли завершиться навчальний рік

«Видачу документів учням, які закінчують 9-ті класи, передбачаємо 9 червня, а видачу атестатів – 30 червня або 1 липня. З 21 травня розпочинається ЗНО. Цього дня для учнів тих шкіл, у яких будуть організовані пункти ЗНО, проводитимуть дистанційне навчання, щоб вони не виходили на навчання в суботу», — Олена Горна, заступниця начальника управління освіти ЧМР.

Також обговорили питання гарячого водопостачання влітку.

«20 травня БСО закінчується. Кабінет міністрів його не продовжив. Тобто знову чекатимуть останнього часу, щоб вирішувати це питання. Відповідні угоди на постачання природного газу «Теплокомуненерго» і ТЕЦ підписані з НАК «Нафтогаз Трейдинг». Козлов не пройшов спецперевірку й у нього є проблемні питання договору постачання природного газу», — Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови.

Окрім цього, на нараді обговорили благоустрій прибудинкових територій.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button