Суспільство (відео)

Повістки вручатимуть незалежно від місця військового обліку (Відео)

7 квітня 2023 року на засіданні Кабінету Міністрів було внесено зміни до положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки населення: відтепер військкомати зможуть вручати повістки військовозобов’язаним незалежно від місця перебування громадянина на військовому обліку.

«Сьогодні у зв’язку з тим, що дуже велика кількість наших громадян, які підлягають мобілізації, перебуває не за місцем прописки… згідно з попереднім законодавством, повістка мала бути вручена за місцем перебування на військовому обліку. Сьогодні цю повістку можуть вручити там, де людина фактично перебуває: у Львові, Івано-Франківську. Не за місцем перебування на військовому обліку», — військовий комісар Чернігівського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Олег Гончарук.

Із постанови зрозуміло, що військкомати можуть сповіщати військовозобов’язаних громадян (крім військовозобов’язаних і резервістів СБУ та Служби зовнішньої розвідки):

  • на військову службу за призовом осіб офіцерського складу;  
  • на військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву); 
  • на військову службу за призовом під час мобілізації, в особливий період (незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку). 

«На сьогодні вже працює загальна система єдиного Державного реєстру військовозобов’язаних, обмін інформацією відбувається доволі швидко саме завдяки цій системі», — військовий комісар Чернігівського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Олег Гончарук.

Згідно з постановою, ТЦК відтепер звільнені від завдання займатися підготовкою та веденням територіальної оборони.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button