Суспільство (відео)

Прифронтові будні роти «Чернігів»: як на бійця сепаратист напав (Відео)

Близько сорока бійців роти особливого призначення «Чернігів» повернулися з АТО додому. Зараз спецрота дислокується в Маріуполі. Там сіверяни патрулюють на блок-постах, забезпечують громадський порядок, охороняють стратегічні об’єкти – дамби, заводи, телевежі. Окрім того, особовий склад формування залучають на спецоперації.

— У нас відбуваються відпрацювання населених пунктів. Виїжджали на Мар’янку. Затримали громадянина з ДНР. Він був переданий у СБУ,- Сергій Єрмак, заступник командира роти «Чернігів».

Приїхав додому і боєць Григорій Байдаков, на якого був здійснений напад у Маріуполі. На нього напав місцевий чоловік і хотів відібрати автомат.

— Несли службу, охороняли об’єкт, був напад – відбили напад і затримали порушника. Нічого тут такого немає – це наша робота,- Григорій Байдаков, боєць роти «Чернігів».

Більш детально про напад на свого побратима розповів Сергій Єрмак. Виявляється, на нашого земляка напав прихильник «руського міра» і цей напад він готував кілька місяців.

— Близько 5-ї ранку чоловік захотів здійснити напад і забрати автомат. Він спершу хотів оглушити по голові, а потім вирішив придушити. Але вправними діями двох бійців його затримали. Вдома у нього знайшли символіку ДНР, проросійську літературу,- Сергій Єрмак, заступник командира роти Чернігів.

Кілька днів чоловіки проведуть вдома з рідними. Після цього вони пройдуть медичну комісію, і частина бійців піде у відпуску.

Ще статті по темі

Back to top button