Суспільство (відео)

Прикордонник Анатолій з Чернігівщини про відповідальну роботу і любов до Батьківщини (Відео)

Між Києвом та Черніговом відстань у 140 кілометрів. Але за ясної погоди ви можете побачити одразу два міста. Щоправда, для цього треба піднятися на дзвіницю Козелецького собору, йдеться у сюжеті ТСН.

Чернігівщина — романтичний, історичний, козацький край. Тисячу років тому з краєвидом на Дністер прокидалися князі, а нині тут, біля 12 гармат, призначають побажання. А Качанівський палац пам’ятає кроки Гоголя і залицяння Шевченка.

Тут є місто-музей — Батурин. Гетьманська столиця, куди щороку приїжджають 150 тисяч туристів.

Найпівнічніший регіон України і найпівнічніше село країни Грем’яч. Одразу видно, що це Україна — хата із жовто-блакитним парканом, яку першою одразу бачать з боку Росії. Господар обійстя уже помер. Паркан в кольори українського прапора пофарбували його діти, хоча  мешкають у Москві. Навідуються та підтримують порядок, розповідає сусідка Віра.

Село велике, але молодь усе одно з нього їде на заробітки — хто в Росію, хто в Європу, завдяки безвізу. А колись тут чи не кожна місцева дівчина мріяла вийти заміж за прикордонника. Це було престижно і перспективно. Продовження історії дивіться у сюжеті ведучої ТСН Соломії Вітвіцької.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button