Суспільство (відео)

Приватна школа, інноваційні листівки та «антицукор»: на Чернігівщині реалізують унікальні проекти (Відео)

Екокрамниця, креативний перекладацький центр і приватна школа – це неповний перелік ідей-проєктів, які дійшли до завершальної стадії відбору в межах проєкту «Соціальні стартапи для молоді».

«Проєкт «Соціальні стартапи для молоді» дав можливість навчити працівників молодіжного центру, щоб вони передавали свої знання та вміння з питання соціального підприємництва та підприємництва загалом», — Сергій Забара, координатор проєкту «Соціальні стартапи для молоді».

Стартував проєкт ще в липні. Під час його реалізації молоді інноватори навчалися в семиденній школі молодого підприємця та створювали бізнес-ідеї з соціальним підтекстом.

«Дуже цікавим було навчання, дуже корисною була інформація. І після цього навчання реально створити свій бізнес-проєкт. Я раніше ніколи не писала бізнес-планів», — Ксенія Стюарт, перекладач, автор проєкту м. Чернігів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у громадах області реалізуються інфраструктурні проєкти

«Ми покроково підвищуємо кваліфікацію й колективу молодіжного центру, маємо на меті розвивати в подальшому створений хаб», — Ірина Сімонова, директор Чернігівського обласного молодіжного центру.

Важливо. Проєкт став такою собі кузнею для кадрів майбутнього хабу, що створюється на базі молодіжного центру. Саме він сьогодні приймав останній етап відбору. Конкурсанти ж буквально вистрілювали різноплановими бізнес-ідеями.

«Мій проєкт пов’язаний із розвитком центру розвитку особистості, так би мовити, приватний навчальний заклад», — Артем Нейрановський, підприємець, автор проєкту м. Ніжин.

«Екокрамниця – так називається мій проєкт, і метою цього проєкту є зменшення споживання серед діток цукерок, що містять багато цукру або замінників цукру», — Тарас Головченко, автор проєкту, м. Прилуки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначено проєкти громадських організацій, які у 2020 році фінансуватимуться за кошти обласного бюджету

«Я буду створювати листівки. Їх перевага в тому, що на них будуть зображені сюжети, які відображають соціально важливі проблеми. Також вони будуть зроблені з переробленого паперу», — Альбіна Колесниченко, ілюстратор, автор проєкту м. Чернігів.

Сьогодні десятеро фіналістів представляли свої проєкти, відбувалися такі собі презентації та захист бізнес-ідей, які оцінювало журі з трьох осіб.

«Я чекаю цікаві інноваційні проекти плюс важливою є соціальна складова», — Юрій Трофименко, член журі, директор із розвитку ГО «АХАЛАР».

«Оцінка ринку, маркетингова стратегія, команда проєкту, оцінюється також соціальний вплив, який є важливою складовою», — Сергій Забара, координатор проєкту «Соціальні стартапи для молоді».

Результати оцінювання будуть озвучені в середині наступного тижня. Тоді ж будуть визначені три проєкти-переможці, які й отримають фінансування в розмірі по 15 тисяч гривень кожному.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button