Суспільство (відео)

Про маму та війну: в Чернігові «трудові професії» розкривали душу (Відео)

У Чернігові майбутні залізничники, аграрії, будівельники тощо продемонстрували свої літературні таланти. Сфера пролетарських професій не заважає мати ніжну творчу душу.

«Молоді з професійно-технічних закладів освіти притаманна не лише належність до якоїсь професії, але й духовна насиченість»,- Анжела Чехова, викладач іноземної мови Чернігівського професійного будівельного ліцею.

«Учні та педагоги закладів профтехосвіти читатимуть власні твори. Вірші або прозу. Якщо хтось соромиться, може доручити колезі прочитати свої напрацювання»,- Тетяна Головешкіна, заступник директора навчально-методичного центру профтехосвіти в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні – День Гідності та Свободи

Літературна зустріч «Полум’я серця», що відбулася в бібліотеці імені Короленка, була присвячена Дню гідності та свободи. Саме патріотична творчість багато століть була символом нескореності нашого народу.

«Душу очищає, відновлює будь-яка творчість. Ми маємо на меті, крім підтримки Дня гідності, подарувати кожному частинку своєї душі»,- Людмила Бичик, практичний психолог Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту.

Тематика читань – від зворушливих віршованих рядків про маму до патріотичних нот про війну на Донбасі.

«Тематика про бійців АТО. Про жінок-військових»,- Людмила Ковальчук, представник Куликівського аграрного ліцею.

«Почуття, любов до матерів. Щоб любили і поважали своїх батьків»,- Альона Федоренко, студентка.

«Шукатиме …

Що юнь у окопах ….»

За словами організаторів заходу, такі читання вони планують проводити і надалі. Адже долучення до вічного, духовного та патріотичного зараз як ніколи потрібне в нашій державі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button