Суспільство (відео)

Ера дронів: у Чернігові обговорили ширше застосування величезних літальних апаратів (Відео)

Використання дронів – це майбутнє сільського господарства. У Чернігові на базі Інституту мікробіології обговорили можливості впровадження та використання аграріями новітніх технологій.

«Аграрна галузь потребує, як і всі інші галузі, інновацій. Один із напрямів цих інновацій – це, безумовно, застосування агродронів. Це дуже ефективний спосіб внесення, тим паче, що технічно агродрони можуть бути на невеликій висоті від посівів, що дуже важливо, і що ще важливіше – можна здійснювати оброблення в нічний час», — Анатолій Москаленко, директор Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові працює унікальний на теренах України інститут, що розробляє мікробні препарати (Відео)

«Сьогодні сільське господарство не тільки забезпечує продовольчу безпеку, але й є однією з передових галузей економіки не лише в області, але й в Україні. І застосування сучасних точних технологій… на сьогодні ось ми вже бачимо», — Василь Жук, заступник директора департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА.

Аграріям розповіли про ефект від застосування дронів і їхні переваги, порівняно з іншими засобами внесення агрохімії.

«Найголовніше, що фермер може зробити внесення тоді, коли йому треба, а не тоді, коли вдається приїхати сервісній компанії з оприскувачем чи літаком. Тобто це мобільність. Якість оброблення. Відсутність технічних колій, а це, ми знаємо, великі втрати на таких культурах, як соняшник, кукурудза, той самий ріпак», — Павло Ласковець, інструктор із пілотування агродронів.

«Чому дрони? Тому що це майбутнє. Мабуть», — Михайло Бондар, агроном.

«Цього року ми вперше ми обробили дронами. Дрони обробляють більш ретельно, ніж дельтаплани або літаки», — Володимир Попруга, фермер.

Загалом презентовані дрони розрізнялися за кількістю робочої рідини – на 10-, 20- і 30-літрові. Дрон працює від акумуляторів. У середньому один політ триває 10-20 хвилин, за цей час обробляються приблизно три гектари культури.  Заряджання акумуляторів агродрона в середньому триває 15 хвилин.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button