Суспільство (відео)

Пробурять майже сотню свердловин: як вирішать питання питної води на Чернігівщині (Відео)

Запаси води на Чернігівщині постійно зменшуються. Через це мешканці населених пунктів області скаржаться на те, що в колодязях нема води. Подібна ситуація і зі свердловинами, що були пробурені на невелику глибину.

«Тому виникла проблема з питною водою, а це екологія, здоров´я. Найцінніше – це наші люди. Тому ще на початку року актуалізувалося питання щодо цієї програми, торік закінчилася державна програма «Питна вода», й виходить, що у 2021 році немає будь-якого нормативно-правового акта щодо реалізації цих завдань»,- Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради («Наш Край»).

Тому ще у квітні фракція політичної партії «Наш Край» в обласній раді запропонувала скерувати відповідне звернення до Верховної Ради України – щодо розроблення відповідної державної цільової програми. Було видано відповідний нормативний акт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» вимагає зупинити “холодомор” українців (Відео)

«А на цю сесію, що відбулася 22 жовтня, була винесена обласна програма «Питна вода Чернігівщини», яка передбачає буріння свердловин, щоб люди мали можливість отримати якісну питну воду»,- Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради («Наш Край»).

Під час шостої сесії облради депутати одноголосно підтримали впровадження програми «Питна вода Чернігівщини».

Юрій Музика зазначив, що за період дії програми мають пробурити приблизно 95 свердловин у різних населених пунктах області.

«Це першочергові населені пункти, де вкрай необхідно зробити ці свердловини, тому що проблема дуже серйозна. Загалом проблема існує у десь 500 населених пунктах, у яких є такі проблеми з питною водою»,- Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради («Наш Край»).

Свердловини робитимуть за умови співфінансування. Більшу частину вартості робіт покриють за рахунок обласного бюджету, решту – за кошти громад.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button