Суспільство (відео)

Чи йтимуть до ООС і діджиталізація армії: розпочинається осіння призовна кампанія (Відео)

Уже з 1 жовтня на Чернігівщині розпочнеться осінній призов. Планується, що 467 новобранців підуть на службу. Про це розповіли в Чернігівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки під час зустрічі з журналістами.

«До ЗСУ – понад 200 осіб, до Нацгвардії – понад 150 осіб, до Державної спеціальної служби транспорту – понад 30, Державна прикордонна служба України – понад 65 осіб», —  Олег Гончарук, військовий комісар Чернігівського ОМТЦК та СП, полковник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1200 доларів хабаря за непризов на службу – чернігівські поліцейські викрили військового комісара

Усіх призовників обов’язково тестуватимуть на COVID-19. Особливістю цієї кампанії є те, що вона вперше проходитиме в умовах нового адміністративно-територіального поділу. На території області вже створено 8 районних і міських призовних комісій. Олег Гончарук зазначив, що особливу увагу вони приділятимуть стану здоров´я призовників.

«Медичний стан призовників із кожним призовом погіршується. Це пов’язано з тим, що наші юнаки не займаються фізичною підготовкою, віддають перевагу сидячому способу життя. Ми як керівники територіальних центрів зацікавлені в тому, щоб до війська потрапляли юнаки свідомі, які мали б певний рівень освіти, були у фізичному плані підтягнуті та змогли виконувати завдання, які будуть поставлені перед ними безпосередньо у військових частинах», — Олег Гончарук, військовий комісар Чернігівського ОМТЦК та СП, полковник.

У центрі комлектування розповіли, що наразі держава виділила кошти на створення єдиного військового квитка. Він буде прив’язаний до програми «Дія».

«Я вважаю, що це питання кількох місяців. Увесь людський резерв від 16 до 65 років ми вносимо у відповідну базу, і таким чином усі неявникам буде значно важче переховуватися від держави», — Вадим Лільчицький, заступник військового комісара Чернігівського ОМТЦК та СП, підполковник.

Військовий комісар області також наголосив на тому, що призовників не відправлятимуть до зони ООС.

«Ще у 2014 році було ухвалене рішення і воно досі виконується – про категоричну заборону залучення призовників або військовослужбовців військової служби до зони ООС. На сьогодні там нема жодного призовника і батькам не треба хвилюватися, що їхні сини потраплять до зони ООС», — Олег Гончарук, військовий комісар Чернігівського ОМТЦК та СП, полковник.

Олег Гончарук нагадав, що призовний вік в Україні становить від 18 до 27 років. Ті, хто має повну вищу освіту, служитимуть 12 місяців, решта – 18. Період строкової служби зараховується до трудового та пенсійного стажу.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button