Суспільство (відео)

Прочищені центральні вулиці, але нечищені тротуари та приватні сектори: ситуація з прибиранням снігу в Чернігові (Відео)

Вранці 8 грудня в Чернігові знову засніжило. Ми вирішили проїхатися районами Чернігова та запитати містян, яка ситуація з чищенням снігу в місті. Спершу ми проїхались вулицею Шевченка, видно, що тротуари були раніше прочищені, прочищали доріжки в парку.

Чистять комунальники, все добре, в парку прибирають.

Отак, як і тут. Ми дуже і не переживаємо, що сніг так лежить, тому що війна. Тут головне, щоб хлопці наші були живі та щоб ворог не бомбив нас. Стараються комунальники, чистять. Як кажуть, дякуємо і за це.

Проте поки в одному районі вже почистили тротуари, в іншому вони залишаються засніженими. Жителі мікрорайону Бобровиця скаржаться на таку вибіркову ситуацію з чищенням доріг, хоча й бачили, що деякі ділянки чистили.

На Бобровиці в нас не прочистили тротуар. Будь ласка, хай прочистять.

Ситуація має бути краща.

Тільки що дві машини їхали, чистили.

Ми їздимо весь час у місто, почищені весь час. Не скаржимося, добираємося нормально.

Здебільшого засніженими залишаються вулиці приватних секторів міста, які, за словами жителів, навіть не чистили після першого великого снігопаду. Таку ситуацію ми побачили в приватному секторі на П’яти Кутах і спостерігається вона не тільки там.

Я живу в мікрорайоні Астра. Центральна вулиця прочищена в нас, а там де заїзди, якісь бічні вулички – то не чистять. Там, де маршрутка ходить, почищено, а бічні вулички не почистили.

А взагалі погано, зовсім.

Ситуація в мікрорайоні Ремзавод дещо краща. Там комунальні працівники розчищали тротуари та біля зупинки.

Де цей перший сніг випав, його затоптали люди, він товстим шаром ліг, його вже нічим не почистиш. Так і лишився. А так підчищають, тракторець ходить, сліди видно.

Ви знаєте, я на дачі живу. Оце заїхав сьогодні перший день. Наче так терпимо, терпимо. Якщо порівнювати з війною, це терпимо. Дай Бог, щоб не стріляли, хай сніг буде краще.

Як бачимо, жителі Чернігова не дуже нарікають на ситуацію з чищенням доріг і тротуарів у місті. Проте поки центральні вулиці чистять, приватні сектори Чернігова і тротуари околиць міста залишаються непрочищеними.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button