Суспільство (відео)

Прочухан від мера та розрите місто: ранкова нарада в муніципалітеті (Відео)

Від початку року в Чернігові горіли 69 житлових і господарських будівель, на пожежах загинули четверо осіб. А втрати від пожеж становили понад 12 мільйонів гривень. Про це розповів начальник міського відділу ДСНС Андрій Волков під час ранкової наради в мерії. За його словами, цього року загорань у Чернігові менше, ніж торік. Аби зберегти позитивну тенденцію, надзвичайники постійно проводять перевірки.

«Станом на 31 травня 2019 року проведено 6 позапланових перевірок обєктів органів влади, 73 позапланові перевірки об‘єктів суб’єктів господарювання. З високим ступенем ризику перевірено 65 об’єктів. Середнього – 8, із незначним не перевіряли. Планово перевірено 161 об’єкт органів влади та 121 об’єкт суб’єктів господарювання», — керівник міського відділу Управління ДСНС у Чернігівській області Андрій Волков.

Особливу увагу приділили питанню розкопок, які проводять чернігівські теплогенеруючі компанії, електромережі та водоканал. Під час виконання ремонтних робіт,  вони пошкоджують дорожнє покриття, не відновлюючи його. Особливо мера обурила відсутність асфальту по вулиці Рокоссовського, яку залишили «Міські електромережі» після проведення ремонтних робіт.

«По-хамськи. Порили – відновіть там усе. Ну, що тут незрозумілого? Потім знову ображатиметеся, що я вам не те щось сказав?», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині готують «пам’ятник безпорадності влади»

Деякі компанії залучають до відновлення доріг дешевших підрядників, унаслідок чого покриття швидко руйнується.

«Обленерго» сказали, що в нас дорого, знайшли дешевше. От у нас орієнтовно 700 гривень коштує квадрат. От 5 м2 коштують 3,5 тис. грн. За 3.5 тис. грн треба привезти каток, треба привезти машину води, щебеню і все інше. Я не знаю, який підрядник буде робити це за 300 грн», — директор КП «АТП 25-28» Руслан Волок.

До того ж деякі організації не беруть навіть дозволів на проведення розкопок, таким чином порушуючи законодавство. Тому їх зобов’язали робити фотофіксацію місцевості та надавати графік ремонтних робіт.

«Суто людське прохання – більш відповідально підходьте до цих речей… Усі керівники», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Начальник міського відділу надзвичайних ситуацій Григорій Годун повідомив, що від початку року в Чернігові потонули шестеро осіб. Двоє з них – за минулий тиждень. Так, біля автомобільного мосту загинула дитина-інвалід через необачність батьків. Того ж дня потонув 36-річний чернігівець.

«Ввечері на «Золотому березі» 36-річний чоловік відпочивав із собакою. О пів на дванадцяту пішов купатися, плавати не міг. Течія понесла, втопився. З самого ранку наступного дня водолази підняли цього чоловіка, і більше випадків не було», — начальник відділу з надзвичайних ситуацій ЧМР Григорій Годун.

Обговорили й спеку у місті. За словами Григорія Годуна, надзвичайних ситуацій із цього приводу не виникало. До того ж на нараді зазначили, що в місті встановили шість охолоджувальних рамок для чернігівців.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button