Суспільство (відео)

Продати найцінніше задля перемоги: історія підлітка з Чернігова (Відео)

Допомога не має обмежень і кордонів. Це щодня доводять українські волонтери. Ми неодноразово розповідали про натхненні вчинки волонтерів Чернігівщини, сьогоднішня історія – про одного з них. Артему – 13, він великий фанат футбольного клубу «Десна». Складно дібрати слів, аби розказати, наскільки важливим для нього є м’яч, підписаний золотим складом цього футбольного клубу. Втім, із початком війни Артем був готовий продати його, аби допомогти військовим.

«Так, це для мене дуже цінна річ, але я в мережі Інстаграм подивився пост, як Ярослав продавав свій вимпел і цей проєкт став успішним, я теж захотів чимось допомогти. Я довго думав, чим допомогти, і шукав. Стояв на поличці мій м’яч, підписаний зірковим складом «Десни», я написав Ярославу, він сказав, що ми зможемо це зробити та виставив на своїй сторінці»,- Артем Ковтун.

Ідея Артема сподобалась загалу й аукціон був активним та спекотним.

«Аукціон відбувався минулого тижня, стартували ми з 1000 гривень, початковий крок становив 100 гривень. Відбувався він в мережі Інстаграм, і кожен охочий міг поставити свою ставку в коментарях.

У нас активних учасників було приблизно 10 осіб. На останній рубіж вийшли двоє чоловіків, які боролися, перебивали ставки»,- Ярослав Ячний – організатор благодійних аукціонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шестирічний менянин віддав гроші, які збирав на самокат, на танк для ЗСУ

Перемогу в аукціоні здобуло подружжя, яке зараз проживає в Ізраїлі. Дружина родом із Казахстану, чоловік – з України, з Чернігова. Переможна ставка сягнула 12 000 гривень. Та окрім такого вагомого фінансового внеску, пара залишила по собі ще й душевний: вони попросили, аби м’яч залишився у Артема.

«Хочу сказати велике «дякую» організаторам аукціону. Хочу подякувати Артему, який виставив такий дорогоцінний лот, я думаю, що для нього він дуже дорогоцінний, і велике «дякую» батькам Артема за те, що виховали такого доброго хлопчика, з такою великою душею, серцем, відповідальністю. І ми дуже хочемо, аби цей лот залишився в Артема. Ми внесли свою маленьку частинку в перемогу, яка буде обов’язково і дуже скоро. Миру вам, щастя і міцного здоров’я. Ми з вами!»,- Людмила та Міхаель – переможці аукціону.

Виручені кошти вже перераховані на рахунок волонтерів.

«Зараз якраз триває процес закупівлі і будемо відправляти поштою, бо зараз перша танкова перебуває в зоні бойових дій. Туди будемо відправляти»,- Дорошко Дмитро – волонтер.

Вчинок Артема напрочуд промовистий: адже хіба можна перемогти націю, яка готова віддати найцінніше задля перемоги.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button