Суспільство (відео)

Прокуратура має 4 томи доказів проти кримінальної справи менських радикалів (Відео)

Менському районному суду врешті вдалося зібрати в одній судовій залі всіх учасників судового процесу у корупційній справі річної давнини – депутата райради Валерія Гайдукевича та вже голову Менської ОТГ Геннадія Примакова. Їм світить строк – від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Оголошую про закінчення підготовчої частини засідання і переходимо до розгляду справи», — повідомляє головуючий суддя Менського районного суду Андрій Слісар.

Прокурор близько години зачитує обвинувальний акт обом підозрюваним у вчиненні кримінальної справи. У документі йдеться, що Геннадій Примаков і Валерій Гайдукевич таки вимагали хабар у сумі 1 000 доларів США, у гривнях – це майже 25 тисяч гривень. За лобіювання на сесії міської ради питання про надання в оренду гектара землі в Мені мер Примаков отримав десять стодоларових купюр. Їхні копії прокурор долучає до справи.

«Після обрання на посаду Менського міського голови у період із листопада 2015-го по липень 2016 року у точно не встановлений слідством час та місце Примаков із метою власного збагачення шляхом використання службового становища узгодив із Гайдукевичем злочинний умисел щодо одержання неправомірної вигоди за земельну ділянку. Гайдукевич погодився на пропозицію Примакова», — розповідає прокурор відділу прокуратури області Дмитро Розенко.

Злочинну операцію Примаков спланував у червні 2016-го. У Мені біля автомийки він зустрівся з Олександром Бондарем, представником власника об’єктів нерухомості на вже розваленому менському заводі продтоварів. За словами прокурора, сторони домовилися за гектар землі, у виділенні якого посприяє Примаков.

«Примаков Геннадій Анатолійович, реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на незаконне збагачення, висунув Бондаренку вимогу про те, що він як менський міський голова сприятиме в отриманні в оренду земельної ділянки», — зазначає прокурор відділу прокуратури області Дмитро Розенко.

 Дмитро Розенко обвинувальний акт зачитує з усіма подробицями, які до цього часу були відомі лише слідству. Мер Геннадій Примаков, який уважно слухав обвинувальний акт і навіть занотовував тези в блокнот, погодився свідчити у суді на свою користь, але винним себе у корупційній справі не вважає.

«Чи визнаєте ви себе винним? Ні. Не визнаєте».

У злочинній земельній операції невинуватим назвався і Валерій Гайдукевич.

«Вам зрозуміле обвинувачення?Так. Чи визнаєте вину?»

Прокуратура області назбирала 4 томи доказів про те, що обоє радикалів таки причетні до корупції. Є підтвердження про те, що доларові купюри передавалися не з рук у руки, а через свиноферму Гайдукевича. Радикали змусили орендаря начебто купити там свиней. Прокуратура має копії квитанцій, відео- та аудіозаписи, протоколи оглядів, постанови про речові докази, роздруківки телефонних дзвінків.

Доказом корупції менських радикалів буде і саме рішення 10-ї сесії 7-го скликання Менської міської ради. Поки що судове засідання у справі менських радикалів знову відклали через брак часу. На наступному обіцяють показати відео- та аудіосвідчення.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button