Суспільство (відео)

Простір для втілення ідей: у Чернігові відкрився молодіжний хаб (Відео)

Місце нових ідей, розвитку та креативних проєктів – у Чернігові під назвою «Aware Zone» відкрився молодіжний простір для роботи, відпочинку, проведення цікавих заходів та освітніх лекцій. Такі хаби вже працюють у Мукачевому та Дніпрі, Чернігів став третім містом, що долучилося до проєкту.

«Наші друзі відкрили такий перший простір у Мукачевому – у відповідь на повномасштабне вторгнення, коли дуже багато молоді переїхало на захід України. Вони захотіли їх підтримати і надати їм таке місце, куди вони мали б змогу прийти, поспілкуватися з однодумцями, провести разом час, таким чином відволікаючись від ситуації, створити якісь нові проєкти, просто попрацювати, зустріти нових людей», — Юлія Дарницька, координаторка простору «Aware Zone» в Чернігові.

Відкрити простір допомогли міжнародні партнери та засновники «Aware Zone».

«У нас були перемовини, ми вибирали місце та концепцію. І саме це місце мені здалося найкращим, партнери це підтримали. Ми відкрили цей простір із краєвидом на Чернігів, що символічно в річницю повномасштабного вторгнення. І як ви знаєте, в нас був зруйнований Обласний молодіжний центр, тому я бачила, наскільки молодь дійсно хоче щось проводити. Хоче розвиватися, зустрічатися з друзями, влаштовувати освітні заходи та інші проєкти», — Юлія Дарницька, координаторка простору «Aware Zone» в Чернігові.

Простір поділений на різні зони для різних потреб, є також і окрема дитяча кімната, тому молоді матусі зможуть легко організовувати тут свої зустрічі та проєкти.

«Це не комерційний проєкт, тобто наші партнери підтримують діяльність цього хабу, звісно, можна донатити на діяльність, бо ми тут працюємо виключно як волонтери, тож будемо раді підтримці. Але якщо громадські ініціативи реалізують щось безкоштовно для містян, то ми будемо раді надати цей простір безкоштовно для чогось класного і для розвитку нашого Чернігова», — Юлія Дарницька, координаторка простору «Aware Zone» в Чернігові.

Стежити за заходами, а також знайти всі необхідні контакти ви можете в соціальних мережах.

«На наших сторінках у соціальних мережах можна побачити контактні номери, сторінку проєкту «Aware Zone», вони можуть написати та звернутися і прийти до нас. Ми – в центрі міста, тому тут усе дуже зручно проводити, також простір може працювати як коворкінг», — Юлія Дарницька, координаторка простору «Aware Zone» в Чернігові.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button