Суспільство (відео)

Простір книжок та спілкування: на Масанах функцінує бібліотека (Відео)

Простір цікавих книжок, яскравих майстер-класів та душевних розмов нещодавно відкрився в мікрорайоні Масани. Новостворена бібліотека-філія вже встигла полюбитись чернігівцям і закріпити за собою статус місця, в якому можна з користю провести вільний час.

«У нас тут молода бібліотека, в мікрорайоні, де це було дуже потрібно. Тому хоч ми поки працюємо маленькими силами, але у нас тут купа читачів, купа заходів різних.

В основному зараз по заходам ми, все таки, більше орієнтуємось на дітей та підлітків, тому що найбільший запит йде від них. Молодь та трішки старші чекають, поки ми відкриємось на повну, коли у нас тут буде вже Wi-Fi, коли можна буде попрацювати онлайн, коли можна буде доєднатись до мережі та виконувати те, що їм потрібно»,- Галина Шевченко – бібліотекарка бібліотеки-філії ЧМКЦБС в р-ні Масани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуках буде створено мурал народному артисту Миколі Яковченку

Попри те, що зараз бібліотека функціонує не на повну потужність, адже продовжуються ремонтні роботи та підготовка до відкриття повноцінного мистецького центру, відвідувачів тут від цього не менше. Під час нашого візиту обирали літературу для себе Ясенія та Поліна. Дівчатка – постійні відвідувачки книжного дому на Масанах.

«Відвідую я її, зазвичай, з друзями. Літератури у мене вдома багато, але я бачила, що тут дуже багато книжок, які я вже раніше прочитала і які дуже класні»,- Ясенія Лущик – відвідувачка бібліотеки.

«Ходжу сюди доволі часто, беру книжки, полюбляю поезію. Відвідую також заходи письменницькі.

Цікаво і подача цікава, комфортно тут спілкуватися з людьми»,- Поліна Довженко – відвідувачка бібліотеки.

Для обох дівчаток бібліотека на Масанах не лише місце для підбору літературних цікавинок, але й улюблений простір для продуктивного та пізнавального проведення вільного часу. А над створенням заходів для читачів працюють бібліотекарі.

«На травень місяць з найближчого у нас заплановане свято сімейного типу до Дня матері, де у нас буде поєднання майстер-класів і можна буде поспілкуватися всією родиною та цікаво провести час»,- Галина Шевченко – бібліотекарка бібліотеки-філії ЧМКЦБС в р-ні Масани.

А про найближчі новинки та цікавинки бібліотеки на Масанах можна дізнатися на їх сторінках у соціальних мережах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button