Суспільство (відео)

Протитуберкульозний диспансер отримав потужний кисневий концентратор (Відео)

*Актуально

У Чернігівському обласному медичному центрі соціально значущих і небезпечних хвороб з´явився новий кисневий концентратор. Він має потужність 10 літрів, що вдвічі перевищує можливості тих апаратів, що вже є у медичному закладі.

«Сьогодні маємо 12 таких апаратів, але їхня потужність менша від цього апарату. І наші пацієнти, хворі на туберкульоз, у яких відбувається ураження легеневої тканини, безперечно, потребують оксигенотерапії. Це покращує якість життя наших пацієнтів»,- Жанна Карпенко, медичний директор КНП «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих і небезпечних хвороб».

Сучасний концентратор лікувальному закладу надав депутат Чернігівської обласної ради з фракції «Наш край» Олександр Демиденко. Каже, що вирішив допомогти, щойно дізнався, що тут планують відкрити відділення для ковідних хворих. За його словами, таких сучасних апаратів в Україні небагато. Один із них тепер є і в Чернігові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер ексдепутат Чернігівської міськради

«Я як обласний депутат і підприємство «Агростар+» допомогли концентратором для лікування хворих на цю хворобу. На сьогодні статистика показує, що дуже багато хворих на цю хворобу, дуже багато помирає людей. Ми всі повинні зараз об´єднуватися та допомагати, не зважаючи на якісь політичні партії. Депутати, меценати. Хто скільки може, маємо допомагати»,- Олександр Демиденко, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

«Сьогодні дуже актуальне питання в нас щодо кисневого обладнання, тому ми дуже вдячні депутату обласної ради Олександру Миколайовичу за такий подарунок нам. Це кисневий концентратор на 10 л»,- Жанна Карпенко, медичний директор КНП «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих і небезпечних хвороб».

Олександр Демиденко з командою постійно надає допомогу ФАПам та амбулаторіям області.

«Дезінфікуючими засобами, масками, термометрами, тестами. Усім ми допомагаємо. Хто в нас просить, тим допомагаємо. А так здебільшого ми допомагаємо Михайло-Коцюбинській громаді»,- Олександр Демиденко, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

Така робота триває з самого початку пандемії та продовжуватиметься надалі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button