Суспільство (відео)

Зміни в платіжках і перекриття доріг: про що говорили на черговому засіданні виконкому (Відео)

У Чернігові розпочався опалювальний сезон. Для містян це – стресовий етап, адже, окрім загальнонаціональних проблем, місто має власні, які всерйоз лякають чернігівців. Одне з найважливіших запитань: чи зміняться суми в платіжках? Про перерахунок і встановлення цьогорічних тарифів для потреб населення говорили на черговому засіданні виконкому.

«Відповідно до всіх цих нормативних документів, ми виконали розрахунок і подали до виконавчого комітету тарифи, які, хочеться наголосити, застосовуватися до споживачів не будуть»,- Олексій Щербина – голова правління АТ «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО».

Про сталість у платіжках заявив і представник «ТЕХНОВА».

«Фірма «ТЕХНОВА» застосовуватиме тарифи не вищі, ніж застосовували в 2021-22 роках»,- Дмитро Аркатов – в. о. генерального директора ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднені графіки відключення світла на Чернігівщині

Відповідно до нового закону, який набув чинності під час воєнного стану, тарифи змінювати заборонено, порівняно з тими, що застосовувалися станом на 24 лютого 2022 року. Тобто фактично, навіть якщо перерахунок відбудеться і вартість збільшиться, це жодним чином не вплине на платіжки населення.

«Ми можемо чітко сказати мешканцям, що вартість тепла та гарячої води в платіжках для населення не змінюється»,- Ломако Олександр – секретар Чернігівської міської ради.

Також на засіданні виконавчого комітету стало відомо про перекриття кількох вулиць Чернігова – для проведення ремонтних робіт.

«Відповідно до приписів патрульної поліції, перекрити вулицю Кільцеву: від вул. Захисників України до вул. Бєлова (Епіцентр) із 7 листопада до 19 листопада»,- Ярослав Куц – начальник управління ЖКГ Чернігівської міської ради.

«Прошу вашого дозволу на перекриття руху автотранспорту по вул. Весняній із 4 листопада по 11 листопада 2022 року. Будівництво цього водогону відбувалось в 1968 році, на жаль, немає технічної можливості без перекриття руху виконати роботи, попередньо погоджено схему з патрульною поліцією»,- Павло Вовк – заступник директора КП «Чернігівводоканал».

Окрім цього, на засіданні погодили питання надання разової матеріальної допомоги при народженні дитини, внесення змін і доповнень до бюджету, надання часткової компенсації мешканцям міста на ремонт вікон, а також приватних житлових будинків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button