Суспільство (відео)

Прозорі барви: в Чернігові відкрилася виставка весняних (Відео)

У Чернігівському колегіумі на Валу відкрилася персональна виставка картин «Прозорі барви» відомої чернігівської художниці Марії Рибіної-Ткач. На виставці презентовані пейзажі, виконані на пленері, а також квіткові натюрморти, написані з натури в акварельній техніці «по вологому».

«Мета й основна концепція виставки – показати пейзажі та натюрморти з квітами. Композиція була представлена таким чином, аби переважно було представлено весняні квіти, щоб передати весняний настрій. Це низка певних робіт, які технічно різноманітні і за композиційним рішенням, але головне – це враження. Мені хотілося, щоб глядач відчув радість, радість життя», — Марія Рибіна-Ткач, художниця.

Марія Рибіна-Ткач – художник за покликанням і за фахом. Захопилася малюванням вона ще в шкільні роки, а зараз і сама викладає для юних митців у художній школі Чернігова.

«Хочу своєю творчістю показати приклад, що творчість – це не тільки спосіб життя, це і навчання, і робота, і творчий процес», — Марія Рибіна-Ткач, художниця.

У техніці акварельного живопису зможуть працювати не всі, оскільки вона потребує великої майстерності. Особливість цієї техніки в тому, що картини створюють водорозчинними фарбами, таким чином при нанесенні їх на папір створюється ефект прозорості та легкості. Складність створення картин у такій техніці полягає в тому, що прозорість фарб не дає можливості переписати зображення.

«Кожен дотик фарбою, пензликом до паперу може одразу змінити той тон, який ти, можливо, задумував. І перетворити отаку плинучу, можливо, і фарбу, і навіть ту енергію в ті роботи, які є, щоб вони передали саме твій стан душі», — Світлана Сакір, відвідувачка виставки.

Картини художниці вражають своєю весняною романтичністю та водночас змушують зупинитися, щоб роззирнутися навкруги та помилуватися красою природи.

«Творчість пані Марії взагалі містить у собі всі ті позитивні риси, які пані Марія має. Тобто це і краса, така жіноча ніжність і водночас – це енергія, ці прекрасні кольори, акварельні натюрморти», — Тетяна Гайдук, відвідувачка виставки.

«Це реабілітація, це ліки в прямому розумінні того слова в тій ситуації, в якій ми перебуваємо», — Світлана Сакір, відвідувачка виставки.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button