Суспільство (відео)

«ProZorro» і чиновники-корупціонери: дві біди Чернігова (Відео)

Чернігівські чиновники вибирають для забезпечення інфраструктури містян найдешевші та неякісні товари. Таку думку висловив директор фірми «Малак-Т» Геннадій Махній, також звинувативши в цій ситуації систему закупівель «ProZorro»

«Що таке Прозоро? У Прозоро нам дали проект і дали ціну. І ми потім опускаємося, опускаємося, опустились і виграли. І починаємо рахувати, на чому зекономити. І економимо на заробітній платі, на якості матеріалу, на строках виконання робіт, на дотриманні технологій», — директор фірми «Малак-Т» Геннадій Махній.

«Малак-Т» була учасником тендеру щодо закупки світильників зовнішнього освітлення і конкурентом сумнозвісної черкаської фірми, яка цей тендер виграла. Геннадій Махній запевняє, що різниця в якості продукції, яку він комплектує, і світильниками з Черкас – величезна.

«А ось сам світильник. Подивіться, тут навіть болти всі з нержавійки. Корпус весь алюмінієвий. Сама світлодіодна частина – Філіпс, внутрішня частина словацька», — директор фірми «Малак-Т» Геннадій Махній.

Однією з причин, чому чиновники переможцями торгів вибирають «дешеві» або неіснуючі фірми, підприємець назвав можливі корупційні схеми.

«Я не буду стверджувати, але поділюся своїми здогадами, існують у цій країні договорняки. Звідси хабарна частина і все решта. Я з хабарами не працюю, тому в мене і небагато роботи в Чернігові», директор фірми «Малак-Т» Геннадій Махній.

Як кажуть, дешевий сир тільки в мишоловці. Саме заручником такої мишоловки і стала громада Чернігова завдяки заступнику мера Олександру Кириченку, призначеному куратором Програми енергоефективної модернізації мереж зовнішнього освітлення міста.

Ще статті по темі

Back to top button