Суспільство (відео)

Психологи розповіли, чому люди не бачать снів (Відео)

Найбільш незвідана сторінка в життєдіяльності людини – її сон. Відновлення психічних і фізичних сил організму – головна його функція. Проте, крім цього, він дарує людям ще й сновидіння, що здавна вважаються такими собі індивідуальними міні-нострадамусами. Про головну роль сновидінь розпитуємо психологів.

«Сон – це важливий психологічно-терапевтичний момент, що дає розкладку тих життєвих ситуацій, вирішення яких людина не може знайти в реальному житті. І часто в символічній формі сон дає нам відповіді на ці запитання», — Віктор Мозговий, психолог.

Фахівці радять не довіряти таким популярним народним тлумаченням снів. Сни несуть важливу інформацію, але правильно розшифрувати її можуть тільки професіонали.

«Тлумачення снів не може обмежуватись ні сонниками, ні спілкуваннями з подругами. Тому що робота зі снами – це складна робота психологічного спрямування», — Олена Гірченко, психолог.

Сонники та самонавіювання в кращому випадку стануть цікавим дозвіллям, у гіршому – запорукою поганого настрою та очікування небезпеки.

-Якщо, наприклад, якась конкретна людина сниться, то якісь неприємності бувають. Це неодноразово повторюється.

Загалом сни, ті, які пам’ятають, приходять зовсім не до всіх. Ще менше людей у них вірять.

— Зараз не пам’ятаю снів. Я їх рідко коли бачу.

— Інколи так, інколи ні.

— Не бачу і не вірю.

Із медичного погляду, часто бачити сни – гірше. Адже це є ознакою не дуже глибокого сну.

«Людина не бачить снів, коли спить глибоко. І це краще, ніж тоді, коли людина бачить багато снів», — Олена Гірченко, психолог.

Проте психологи зазначають: є у снах і свій позитив. Зокрема, підсвідомість розставляє для нас акценти – що непокоїть насамперед, і дає підказку, яку треба тільки правильно зрозуміти.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button