Суспільство (відео)

Ремонт на власний розсуд та комісія з порушеннями: в Іванівці провели сесію сільської ради (Відео)

Сьома сесія Іванівської сільської ради розпочалася на годину пізніше через відсутність кворуму. Врешті зібралось 14 депутатів. Сесія розпочалася з обговорення фінансових питань. Зокрема про ставки та пільги із сплати податку на нерухоме майно.

«Ставки, як затверджуються в цьому році, будуть діяти в наступному році. Вони повністю відповідають ставкам, затвердженим у минулому році. Прийняти відповідні оновленні рішення на 2022 рік нам потрібно у зв’язку з тим, що у 2021 році до Іванівської громади приєднані Анисівська та Пісківська сільські ради», — Лариса Потапенко, начальник фінансового управління Іванівської сільської ради.

Говорили про підготовку до опалювального сезону та стан котельні у Количівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розвивається система охорони здоров’я у селах Чернігівщини

«Тендер оголошений на тверде паливо, на пелети, дрова і торфобрикет. Є домовленість із начальником комунального підприємства. Поки що ключів від кочегарки нам ніхто не передавав», — Юлія Дорошенко, начальник відділу освіти, культури туризму, сім’ї, молоді та спорту Іванівської сільської ради.

Наприкінці сесії громадський активіст Олександр Єрмак звернувся до керівництва громади. Він обурився тому, що сесії сільської ради проходять раз на два місяці. До того ж, за його словами, бюджетна комісія цього разу пройшла з порушеннями.

«Антипець Володимир, згідно якого закону та якого правового акту ви самовільно провели бюджетну комісію? Без коментарів. – Бачимо знову некомпетентність».

Далі говорили про ямкові ремонти на вулицях Іванівки.

«Як та коли сталося, що у нас відбувся ямковий ремонт по вулиці Лісовій разом з вулицею Шевченка? На передодні було отримано відповідь, що ніякого ямкового ремонту по Шевченка не передбачено. Як саме ви визначили суму 9987 грн, які пішли на вулицю Лісову? Ким і коли було прийняте рішення про те, що саме на вулицю Лісову виділити 10 тисяч гривень», — Олександр Єрмак, громадський активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава, півні та корови: з чого починається ранок селян Чернігівщини (Відео)

«По ямковому ремонту вирішують старости разом з депутатами. У Іванівці нема старости, а є перший заступник і депутати. – Коли це було вирашено? Який це був захід. – не обов’язково, щоб це був виконком. – Вони за чарчиною сіли і вирішили?» — Олена Швидка, голова Іванівської сільської ради.

Врешті згадали, що на бюджетній сесії було закладено кошти на ремонт вулиць. А остаточне рішення, які саме дороги ремонтувати, прийняла голова громади.

«Я маю право на свій розсуд вирішувати, мені надане це право. – я зрозумів, що на це питання у вас відповіді немає».

Окрім цього на сесії говорили про передачу приміщення місцевої амбулаторії в оренду, надання матеріальної допомоги та проголосували за низку земельних питань.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button