Суспільство (відео)

Ретроавто для рятувальників: пам’ятний подарунок для чернігівських надзвичайників (Відео)

Сергій Даниленко, який закінчив свій трудовий шлях у лавах ДСНС заступником начальника обласного управління відомства, з 1986 року гасив пожежі та рятував жителів області від стихійних лих. Згадуючи будні рятувальника, розповідає, що за рік доводилось бачити до 80 загиблих від вогню. Цю професію він обирав свідомо.

«У школі, яку я закінчував, були змагання юнацьких дружин, тоді я почав займатися пожежно-прикладним спортом. Бігав за школу і, відповідно, пішов потім і в училище», — ветеран служби у ДСНС Сергій Даниленко.

У День рятувальника він разом з іншими ветеранами та нинішніми надзвичайниками завітали на урочисте відкриття постаменту біля міського відділу ДСНС.

«Виник такий задум – створити модель автоцистерни спрощеної на базі ВАЗ-63, яку ми сьогодні бачимо, що відтворена фахівцями наших підрозділів за фотокартками, за історичними формулярами, які в нас є», — начальник управління ДСНС у Чернігівській області Роман Городовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: Горів, падав з висоти і вдаряло струмом: професійний екстрим рятувальника з Чернігова

Пожежна охорона Чернігова діє вже 245 років. Тому постамент нагадує містянам про подвиг рятувальників та увічнює пам’ять про ветеранів, які працювали на теренах області. Самі ж ветерани зазначають, що це нагадування про минуле. Але зараз треба подумати і про майбутнє.

«Мені особисто хотілося б, щоб у пожежних частинах стояли вже більш сучасні засоби на базі Мерседеса, МАНа. І наші автодрабини в місті, це не секрет, мають 30 м, а вже побудовані будинки житлові на 16-17 поверхів, тож сьогодні треба, щоб автодрабина вже 45-60 м була», — ветеран служби у ДСНС Сергій Даниленко.

Зараз чернігівський гарнізон налічує 453 рятувальні підрозділи, в яких працюють понад 160 рятувальників. Ще понад 200 надзвичайників служать в аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button