Суспільство (відео)

Риболовля, біг і прогулянки: як чернігівці розпочинають активний день на «Золотому березі» (Відео)

Сьома година ранку, свіже повітря, сонечко, легкий серпанок над водою – такий прекрасний пейзаж майже в самому центрі Чернігова, тож не дивно, що «Золотий пляж» полюбляють так багато чернігівців і гостей міста. Ранкові пробіжки з чотирилапим другом, зарядка, риболовля та милування краєвидами – так і розпочинається день. Пан Володимир розповідає, що влітку насолодитися такою тишею складно, бо на пляж приходять багато відвідувачів. Тому поки є короткий період до спеки – треба піймати не тільки рибу, а й момент спокою.

«Часто приходити не вдається, але от у неділю тут були і нічого не спіймали. Маємо надію сьогодні, дещо потеплішало, то, може, щось спіймаємо. Не вистачає такого відпочинку, то будемо насолоджуватися. Взимку не ходив сюди, я переважно на річку Дніпро їздив, на льоду рибалив. Мій онук сюди ходить часто. Ось удвох посидимо, постоїмо – побули і вже добре. І на душі легше, відволікаєшся від всіх негараздів, біди та війни. Зазвичай тут плотва та густера ловляться, ляща спіймати рідко можна», — Володимир, чернігівець.

Поки спілкувалися з рибалкою, повз нас пробігають любителі вранішніх активностей.

«Біг – це така розминка, раніше займалася на стадіоні, але він же зруйнований, на жаль. То залишається наш пляж. А щодо інших активностей, то влітку тут із дітьми відпочиваємо, граємо в м’яч, бігаємо та плаваємо. Настільний теніс тут буває. Всі активності, які тут є, задіюємо. Вже кілька років так зранку бігаємо, але якось періодами. Я взагалі помітила, що всі люди, які полюбляють біг, зі стадіону сюди перебазувалися. Воно і приємно зранку на природі, і можна маршрут собі універсальний обрати, будь-який кілометраж», — Євгенія, чернігівка.

Євгеній полюбляє розпочинати день із бігу, каже, що це дає заряд на подальші справи.

«Тут гарно, немає машин, комфортно бігати, стежки до пляжу гарні. І ще спортивний майданчик є, можна одразу й позайматися. Загалом не постійно займаюсь бігом, але намагаюся щовесни побігати і влітку, коли час є. Потім справи і навчання та робота. Біг заряджає», — Євгеній, чернігівець.

Ближче до спортивного майданчика бачимо компанію чоловіків, вони розповідають, що збираються майже кожного ранку, аби провести руханку.

«Кожен день зранку, хтось до роботи приходить, а хтось до навчання, по-різному буває. Багато людей ходять, багато гуляють, рибу ловлять, самі ж бачили. Наше місто дуже хороше. Тут приємно позайматися, поспілкуватися та зарядитися на весь день. На погоду сильно не зважаємо, якщо великий дощ тільки. Хтось і у вихідні приходить, а хтось кожного дня тут. Уже тут роками ходимо, одне одного знаємо, займаємося та набираємося сили», — Петро, чернігівець.

Доєднатися до активного ком’юніті дуже просто – достатньо зранку прийти в це чудове місце та почати свій день із позитивних емоцій.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button