Суспільство (відео)

Рівень води на Декабристів та «Золотому березі»: в очікуванні брянських вод (Відео)

Сніги з брянських лісів додадуть Десні ще майже метр приросту рівня води. Але критичним він як для області загалом, так і для Чернігова зокрема не буде. Якщо не почнуться зливи, нікого не затопить.

«Сьогодні рівень води в річці Десна становить 316 сантиметрів. Ми очікуємо максимального підйому води на кінець квітня – початок травня. Це буде 400 см. Це на метр і 70 см нижче ніж торік. Підтоплення в будь-яких районах ми не очікуємо», — Григорій Годун, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЧМР.

Інспектуємо минулорічні міські критичні точки, в яких вода наробила найбільше лиха. Пляж «Золотий берег», нещодавно відремонтований і торік одразу затоплений, зараз у цілковитій гідробезпеці.

— Цього року не топить і не буде топити. Немає води.

— Та не буде, звісно.

— Я думаю, води вже не буде. Бо вона вже впала. Але кажуть, що вона підніметься на метр-півтора.

Наступна локація – вулиця Декабристів і прилеглі до неї райони. Вперше їх затопило дощем. Але тепер люди бояться будь-яких природних явищ, що несуть із собою воду.

«Звісно, бояться. Приходили автомобілі з Житомира, прочищали тут. Але прочистили чи ні. Може, ще далі піде», — Віталій Андрійович, житель вулиці Кругова.

«Щойно дощ, то я й не сплю вже. Тому що боюсь, чекаю», — Тамара Петрівна, жителька вулиці Декабристів.

Це й зрозуміло. Адже збитки від попередньої повені, яких ніхто так і не компенсував, були просто шалені.

«Ой, не питайте. По півтора метра все в домі затопило. Утеплювач весь знімали», — Тамара Петрівна, жителька вулиці Декабристів.

Сьогодні ж жителі уразливих до води районів уповають у своїй безпеці лише на матінку-природу та Бога. В прямому значенні цих слів. Наразі ж їхні благання почуто.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button