Суспільство (відео)

Ризик залишитися без газу : чернігівець отримав нарахування за кубометри, якими не користувався (Відео)

Чернігівець Дмитро Дриганов після Нового року отримав повідомлення про припинення газопостачання до його квартири. Тут зазначалося, що чоловік має борг на суму 1600 гривень. Утім, пан Дмитро стверджує, що газом він не користувався.

«Це новобудова, квартира нова, ще ніхто не живе. На самому лічильнику в мене показання «0» кубометрів газу. Насправді тут навіть ніде споживати, ще навіть газовий котел не запущений, плити газової тут нема. Тобто споживання газу нульове»,- Дмитро Дриганов, чернігівець.

Дмитро Дриганов стверджує, що отримав квитанцію, в якій було вказано рекомендований платіж за грудень. Споживання газу в цьому ж місяці мало б становити 175 кубометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У житловому будинку у Чернігові сталася пожежа через газову плиту

«Рахунок за 175 кубів мені пішов у борг. І тепер отримав повідомлення про припинення газопостачання за борг, якого нема. 1600 грн за начебто спожиті 175 кубометрів газу, яких нема. На лічильнику «0», як і було в попередні місяці»,- Дмитро Дриганов, чернігівець.

В організації «Чернігівгаз Збут», з якою в пана Дмитра укладено договір на постачання блакитного палива, кажуть, що є правила розподілу природного газу. Вони затверджені НКРЕКП. У них зазначено, що всі користувачі газу зобов´язані щомісяця передавати показники лічильника з 1 по 5 число.

«Якщо людина не передає показники лічильника, а споживає природний газ, тобто він не відключений, газорозподільна організація проводить нарахування, відповідно до профілів. Це так: плита – це одне, плита і колонка – це інше, плита і котел – це ще інше, а плита, колонка і котел – це ще інше. І відповідно до профілю, відповідно до площі, газорозподільна організація проводить нарахування об´ємів природного газу»,- Іван Луста, директор ТОВ «Чернігівгаз Збут».

Ці показники газорозподільна організація виставляє на платформу «Укртрансгазу». За ними постачальники газу здійснюють нарахування.

«Людина передає ці показники або приходить контролер, знімає контрольні показники. Вони коригуються. Якщо довго не передаєш показники лічильника, а знімаються вони раз на пів року обов´язково, то ці куби перерозподіляють на всі місяці»,- Іван Луста, директор ТОВ «Чернігівгаз Збут».

У «Чернігівгаз Збут» пояснили і суть боргу, який у пана Дмитра виник автоматично. Якщо такий з´являється, то постачальник має надіслати попередження про відключення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мені жінка впала і наштрикнулася рукою на металевий прут огорожі (Фото)

«Тому що сьогодні ви бачили, які ціни на газ. Відповідно, нарахування зростають у прогресії, тим паче, що там півтори тисячі. Тому ми змушені попереджати. Але в період дії карантину нам заборонено виконувати дії з відключення»,- Іван Луста, директор ТОВ «Чернігівгаз Збут».

Попередження про відключення постачальники газу направляють абонентам щомісяця. Запобігти цьому можна, заплативши у 10-денний строк за книжкою, або в 5-денний – за квитанцією. Якщо ж виникла ситуація, схожа на випадок пана Дмитра, то суму до сплати можна перерахувати, провівши коригування показників.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button