Суспільство (відео)

Російський музей у Чернігові: культурні забаганки містян (Відео)

Сьогодні, в часи технологічного прогресу, телебачення й інтернет щоразу далі відтісняють елементи класичного поєднання з культурою – через музеї, театри або виставки.

ЧЕline поцікавився у чернігівців, чи не забули вони, що таке бути в музеї, та яким вони вбачають удосконалення мистецьких перлин, щоб вони склали конкуренцію майбутнім інноваціям.

Жителі міста відповідали на запитання: «Як часто ви відвідуєте музеї та який музей хотіли б бачити в Чернігові?»

— Ой, ви знаєте, давно не було. Раніше був музей – старовинні українські сорочки, всяке таке. Отакого хотілося б. А то діти ростуть, нічого не знають.

— Не дуже часто я ходжу в музеї. Я взагалі його терпіти не можу.

— Поки що не відвідуємо. А я хотів би, щоб був російський картинний музей, бо у нас мало. Тарнавського і все.

  Ой, я не знаю. Я не хочу нічого.

— Музей сучасного мистецтва. Наприклад.

—  На жаль, я була тільки в історичному Тарнавського. А дуже хотілося б знати більше про Чернігів.

—  Краще старі. Коцюбинського, історичний, бібліотека. – А ви відвідуєте музеї? – Обов’язково, звісно. Як кожна культурна людина.

— Не відвідую, не маю часу. Я тільки по лікарнях, відвідую лікарні.

— Ну, думаю, таку тематику треба в історичному музеї – на сучасну тему. Про всі ці події, що пройшли в нашій країні. Щоб тільки правда була, бо, ви ж знаєте, яка пропаганда зараз.

— Так, відвідую. Найбільше історичний музей. Хотів би, щоб було щось пов’язане з історією міста, щоб були або 3D-моделі, або масштабні моделі.

— Стосовно того, що хотіли б тут відкрити. Можливо, музей просто неба, бо сучасна схема музеїв дещо застаріла і треба щось нове впроваджувати.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button