Суспільство (відео)

Росіян виключили з міжнародного футбольного турніру в Чернігові (Відео)

23-й міжнародний турнір пам’яті першого президента Федерації футболу в Чернігівській області цьогоріч пройшов без команди з Росії. Наша футбольна спільнота відкидає можливість запрошення гравців із країни-агресора.

«Раніше грала команда з Митищ Московської області, але сьогодні ми не маємо жодного морального права запрошувати цю команду, тому що Росія – це країна-агресор», — наголошує голова Чернігівської обласної федерації футболу Геннадій Прокопович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-гравець збірної України з футболу зіграв у Чернігові

Загалом у турнірі грали 5 команд: із Ніжина, Чернігова, Вишгорода та дві білоруські – з Гомеля і Могильова. Ігри проходили три дні, за круговою системою. Переможцем стала команда «Ветеран» із Ніжина. Головна мета заходу, крім вшанування пам’яті нашого земляка, – підтримання спортивної форми та  приклад для молоді.

«Для підтримки свого здоров’я. Молодим показати, що треба грати, грати. Йти до здорового способу життя», — зазначає гравець ФК «Могильов – Енерго» Андрій Космачов.

«Такі приклади ветеранські для молоді дуже важливі. Сьогодні 40+ грають, і ми хочемо на тлі таких прикладів показати, що футбол – це здоров’я, це спорт, це життя», — говорить заступник голови Чернігівської обласної федерації футболу Володимир Ткач.

До речі, невдовзі за підтримки обласної Федерації футболу вдруге пройде ще один футбольний турнір, уже серед допризовної молоді. Щоб показати  нашим дітям альтернативу комп’ютерам і шкідливим звичкам.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button