Суспільство (відео)

Роздерта і брудна куртка: результат роботи хімчистки (Відео)

Швидко та дешево, проте з діркою та плямами. Так завершилося перше прання пуховика одного чернігівця. Прання за 150 гривень принесло в родину Віталія Гулія понад шість тисяч гривень збитків.

— Куртка майже нова, ось квитанція, її вартість —  шість тисяч гривень зі знижкою.

Свою куртку та куртку дружини Віталій приніс у цю хімчистку наприкінці січня. Та донині пошкоджену річ йому ніхто не відшкодував.

«Наче її й не чистили. А дірку нібито я зробив, дівчата при прийомі не побачили»,- – постраждалий Віталій Гулій.

Адміністратор хімчистки Оксана наполягає, що дірку не помітили через бруд, і переконує, що курточка не нова. Та й хімчистку їй не робили.

«Якби це було паром, то була б не така дірка. Ми їх просто перемо і не сушимо», — адміністратор хімчистки Оксана Шумигай.

Поки адміністратор доводить Віталію свою позицію, на ресепшн підходить ще один клієнт

«Три плямки було отут, але колір змінився», — клієнтка Наталія.

Наталія свою курточку таки забирає. Натомість у спільнотах соціальних мереж невдоволених обслуговуванням збільшується. Тетяна Мочалова, підприємниця, від обслуговування цієї хімчистки відмовилася, коли двічі поспіль їй пошкодили дорогі куртки.

«Після хімчистки я почала прати свої курточки сама, люди не можуть купувати кожен рік за 5-6 тисяч», — клієнтка Тетяна Мочалова.

А Віталій тим часом вивчає книгу скарг.

— Халтурне обслуговування, забули почистити піджак.

Поруч із цим повідомленням він залишає й свою заяву. Копію надіслав в Управління захисту споживачів. Ми вирушаємо туди. В цьому приміщенні жодних вивісок. Насилу знаходимо потрібне управління. Та коментаря нам чомусь не надають.

Саме це управління повинне надати необхідні висновки для позову, кажуть юристи.

«За результатами перевірки можна подавати в суд у тому числі відшкодування моральної шкоди», — практикуючий юрист Олександр Постой.

За кілька годин в управлінні захисту споживачів таки прокоментували. Щоправда, перевірити цей факт ще не встигли.

«Звернення повинне бути обґрунтоване. … неправомірність дій стосовно суб’єкта господарювання», — начальник управління захисту споживачів Олександр Соколов.

Максимум десять неоподаткованих мінімумів доходів громадян доведеться сплатити працівникам хімчистки, якщо інспектори з’ясують, що саме вони пошкодили пуховик. Понад десять таких правопорушення виявили з початку року.

Ще статті по темі

Back to top button