Суспільство (відео)

Розвиток велоруху та велоінфраструктури: для громад Чернігівської області оголошено конкурс (Відео)

Активні бойові дії, криза пального та відсутність різноманіття громадського транспорту зумовили в Чернігові зростання попиту на велосипеди та легкий електротранспорт. Особливо важливим цей транспорт став для соціальних працівників і волонтерів, які з його допомогою доставляли гуманітарну допомогу для мешканців. Тож у рамках кампанії #BikesForUkraine та за підтримки міжнародних партнерів Чернігів та інші громади в області вже отримали близько 300 безкоштовних велосипедів.

«Ми встигли завезти 144 велосипеди з Нідерландів, 100 велосипедів із Німеччини, ось, до речі, це вони безпосередньо перед вами. 20 велосипедів із Данії і 18 із Норвегії. Наша логіка така, що ми хочемо передавати безкоштовні велосипеди тим, хто допомагає іншим. Тобто це волонтери та волонтерські центри, благодійні фонди та організації. Це наші соціальні працівники з Чернігова й області. Це працівники критичної інфраструктури»,- Сергій Безбородько, виконавчий директор ГО «Еко Місто Чернігів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Менщині розробили план евакуації цивільних при загрозі окупації

Ініціатива настільки сподобалася мешканцям, що команда ГО «Агенція міських ініціатив» у партнерстві з ГО «Еко місто» вирішила створити великий проєкт «Go Bike Chernihiv» для розвитку ще більшого велоруху та велоінфраструктури. Низка заходів та інфраструктурних рішень запланована і для громад області.

«У громадах більшість людей дійсно користується для пересуванням велосипедами. Але дуже не вистачає вело інфраструктури, тобто немає там велопарковок, велодоріжок,  велостанцій і таке інше»,- Тетяна Романова, виконавча директорка ГО «Агенція міських ініціатив».

Команда вже оголосила конкурс, переможцями якого стануть три громади. Для них експерти проєкту проведуть дослідження та розроблять стратегії розвитку велосипедного руху. Громади отримають безкоштовні велосипеди для соціальних працівників, велопарковки та станції технічного обслуговування для покращення велоінфраструктури. Заявки на участь у проєкті приймають до 5 вересня 2022 року включно. Анкету можна відшукати на сторінці проєкту у Facebook.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button