Суспільство (відео)

Рух і розвиток: діяльність молодіжного центру «КУБ» (Відео)

Постійний рух та розвиток – це девіз корюківської молоді. У місті вже декілька років діє потужний молодіжний центр «КУБ», на базі якого проведено сотні навчальних тренінгів та втілено десятки проєктів не тільки для Корюківської громади, а й усієї області. Цього літа активісти також багато працюють.

«Наш молодіжний центр «Куб» тривалий час був гуманітарним штабом. Ми допомагали мешканцям нашої громади, ВПО та родинам з дітьми. Зараз ми займаємося тим, чим займалися до ковіду та повномасштабної війни: займаємося з молоддю і втілюємо молодіжні проєкти. Зокрема, зараз впроваджуємо проєкт, який пов’язаний з профорієнтацією молоді, він називається «Свідомий вибір —  успішне майбутнє».

Це діти з 9 та 11 класу, ті, які зараз у пошуках свого майбутнього, своєї професії. Вони ще не знають, куди їм податися, але вже мають якісь думки з того приводу, ким же вони хотіли б бути», — директор центру Володимир Онищук.

Організатори отримали 30 заявок від охочих пройти 3-денну практику за різноманітними напрямками.

«Відповідно,  зараз у нас молодь стажується і в поліції, і в лікарні, в готельно-розважальному комплексі, в комунальній установі і в міській раді. Це та молодь, яка хоче бути юристом, менеджером, дизайнером, хірургом, а хтось хоче бути агрономом. Зокрема, ідея була в тому, щоб молодь могла переконатися, що те, що вони обрали, відповідає їх очікуванням, щоб вони побачили «кухню» зсередини», — директор центру Володимир Онищук.

Крім того, запровадили проєкти, які спрямовані на залучення сільської молоді.

«Завдяки нашим німецьким друзям, зокрема посольству Німеччини в Україні, у нас у цьому році з’явився мікроавтобус. І здійснилася давня мрія нашого центру: щоб молодь, яка живе в селах, так само мала доступ до змістовного та хорошого дозвілля, яке ми можемо запропонувати в нашому молодіжному центрі. Ми щотижня привозимо молодь з прикордонних сіл, серед них Шишківка, Прибинь, Перелюб, Наумівка, Олександрівка», — директор центру Володимир Онищук.

Завдяки такій можливості молодь має змогу взяти участь у навчальних лекціях та тренінгах, відпочити в колі однодумців та знайти нові знайомства.

«Тим більше, у нас зараз для цього є ресурси, бо у нас з’явився і тенісний стіл хороший, працює PlayStation, волейбол пляжний проводимо, різні інтелектуальні ігри, настільні. Проводимо різноманітні тренінги психологічної підтримки, арт-терапії, заняття з кібербезпеки, тобто різні такі необхідні, актуальні теми для того, щоб молодь у такий важкий для нас час все ж мала навички безпечної поведінки і щоб змогла себе вберегти», — директор центру Володимир Онищук.

Також не забувають і про реалізацію творчих проєктів.

«В нас є колектив «Різні» — це дуже талановиті дівчата та хлопці які об’єдналися в нашому центрі. Вони займаються музикою, але вирішили співати і грати разом в одному колективі. Вони зараз активно мандрують громадами нашої області, побували в Новгороді-Сіверському, були у Сновську, Мені. Буквально тиждень тому повернулися з Коропа і у нас зараз якраз працює музичний молодіжний проєкт «Разом сила», відповідно до якого ми приїжджаємо в якусь громаду, спілкуємося з молоддю цієї громади, проводимо якесь дозвілля з ними, знайомимося. Обмінюємося досвідом і потім маємо якийсь спільний захід, а зазвичай це -музичний концерт», — директор центру Володимир Онищук.

12 серпня у День молоді корюківські музиканти завітають і на творчий концерт до Чернігова, який планують провести на Малій міській сцені. А також молодіжний центр «Куб» запрошує активну молодь з інших громад до себе в гості для обміну досвідом та спільних напрацювань.

«В серпні у нас планується молодіжний форум, куди ми запросимо молодь із сусідніх громад для того, щоб розширити коло спілкування і поділитися якимось досвідом з молоддю інших громад і провести з користю час», — директор центру Володимир Онищук.

Журналіст: Марина Кирієнко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button