Суспільство (відео)

Нескорена ворогом Чернігівщина: спільна війна військових і цивільних (Відео)

Чернігівщина досі оговтується від наслідків російської навали. Саме завдяки героїзму сіверських захисників окупантів вигнали з області і певним чином врятували столицю. Варто розуміти і пам’ятати, що під час битви за Чернігівщину віддали свої життя безстрашні українські воїни.

 «Чернігівська область і Чернігів зупинили ворога на підступах до нашого славетного міста. Саме завдяки мужності наших жителів ми отримали звання «місто-герой». Перші бої показали, що наші військові частини – справжні герої»,- Олег Гончарук, начальник Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

У перші дні повномасштабного вторгнення на захист Чернігівщини стали не лише військові, а й пересічні чоловіки та жінки. Ці люди добровільно взяли в руки зброю і пішли воювати.

«У перші дні територіальні центри постали перед тим, що не треба було нікого вишукувати на захист держави. Записувалися добровольцями, щоб зі зброєю в руках відстояти місто і область. Подвиги простих чоловіків. Це непрофесійні військові, але змогли збити і літак на Масанах»,- Олег Гончарук, начальник Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили по Семенівській громаді

Нині після деокупації вкрай важливо фіксувати злочини російських військових. Усі військові злочинці мають бути покарані. Це дуже важливий напрям роботи правоохоронних органів.

«Наш результат – це притягнення винних до відповідальності. Нам є про що сказати. Чернігів одним із перших направив кримінальні провадження до суду відносно полонених і заочної форми судового притягнення»,- Сергій Василина, керівник Чернігівської обласної прокуратури.

Не менш важливим напрямом нині є війна на ідеологічному фронті. Нині особливо важливо проводити ефективну патріотичну роботу.

«Ми постійно проводимо заходи мобілізації, але не тільки. Основне – військово-патріотичне виховання. Нині сплеск зашкалює. Торік започаткували конкурс роликів. Тоді був мирний час, зараз військовий, то кількість роликів не зменшилася. Діти висловлюють свою підтримку ЗСУ, поліції та іншим військовим формуванням»,- Олег Гончарук, начальник Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Невдовзі в Чернігові за ініціативи військових з’явиться черговий патріотичний мурал.

«Провели конкурс, щоб намалювати мурал у Чернігові. У нас є переможець. І на одній із будівель територіальних центрів нанесуть цей мурал, коли будуть більш сприятливі погодні умови. Наше населення, наша Україна є щитом для всього суспільства, всієї планети, щитом захисту від цієї рашистської навали»,- Олег Гончарук, начальник Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Павло Солодовник

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button