Суспільство (відео)

«Седнівська осінь» із шаблями, кіньми та козаками: на Чернігівщині Валерій Зарецький організував патріотичне свято (Відео)

Неймовірне за енергетикою свято пройшло в Седневі. Шаблі, коні, козаки, виступи автентичних місцевих гуртів, українська кухня. Цьогоріч дійство, яке постійно організовує власник садиби зеленого туризму «Кінний двір» Валерій Зарецький, якоюсь мірою замінило скасовану «Седнівську осінь» і, як завжди, подарувало людям фантастичні емоції.

«От-от, хоч один знайшовся. – Що хорошого тут? – Все. Особливо коні подобаються»,- Дмитро Васильович, житель смт Седнів.

«Організовано добре. І людей чимало. «Седнівської осені» немає, то сюди перемістилися»,- Микола Іванович, житель смт Седнів.

«Дуже гарно організували. Коней нам показали. Дуже добре»,- Анна, жителька села Лашуки, Городнянський район.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Седнівські краєвиди на світанку (Фото)

«Дуже добре. Чудово. Ми роботу всю свою залишили, але сьогодні енергія прибула»,- Валентина Никифорівна, жителька села Клочків, Чернігівський район.

«Ми навмисно з Чернігова їхали, о 5-й ранку вставали. Ми верхи сюди їхали, щоб просто на це подивитися, підтримати»,- Оксана Олександрівна, жителька м. Чернігова.

«В ці важкі часи насправді людям бракує якихось емоцій, якогось шоу. Тому важливо, що зараз ми маємо змогу хоч у такому невеликому складі зібратися»,- Ірина, учасниця шоу.

«Підтримуємо дух українського козацтва, не даємо молоді забувати, з якого коріння ми пішли та хто ми взагалі такі»,- Вадим, учасник шоу, село Клочків, Чернігівський район.

Валерій Зарецький родом із села під Черніговом, підприємець, благодійник. Уже давно організував садибу «Кінний двір» і кінноспортивний клуб «Отаман», що зараз налічує близько півтори тисячі членів з усієї України.

«Це сталося спонтанно. Просто хотілося відпочинку для себе та своїх друзів. Обіцяв своїм дітям подарувати двох коней. Із цих двох коней усе й почалося»,- Валерій Зарецький, організатор заходу, власник «Кінного двору», кандидат на голову Седнівської ОТГ.

Зараз «Кінний двір» – це облаштована територія, конюшня, ставок, етнічна кухня. Готують місцеві, седнівці, все в народних традиціях.

«Це етнічна кухня, українська. Місцеві жителі готують у печі. Це все мої сусіди працюють і пригощають нас, членів клубу»,- Валерій Зарецький, організатор заходу, власник «Кінного двору», кандидат на голову Седнівської ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Седневі розпочався фестиваль «Седнівська осінь» (Відео)

Цього року Валерій Зарецький, ініціатор створення перлини зеленого відпочинку в Седневі, вирішив іти на голову Седнівської громади. Хоче змінити на краще життя вже рідного для нього Седнева та навколишніх сіл. Знає як. Іде самовисуванцем, але має підтримку і сам підтримує команду «Нашого краю».

«Я планую підтримати групу депутатів, яка балотується вперше. Вважаю їх чесними і порядними. Тому вирішив зробити перерву в бізнесі та висуваю свою кандидатуру на голову Седнівської ОТГ, щоб насамперед підтримати цю молоду й активну команду»,- Валерій Зарецький, організатор заходу, власник «Кінного двору», кандидат на голову Седнівської ОТГ.

«Віталій Зарецький – це господарник. Господарник не лише на словах, усе, що ви бачите, це він створив»,- Сергій Ременець, кандидат у депутати Чернігівської обласної ради («Наш край»).

«Валерій Зарецький як господарник, як людина… дуже хороша людина. Дай Бог, щоб його вибрали, він зможе навести порядок. Він господарник»,- Олександр, має дачу в Седневі.

«Чесна відкрита людина. Спілкується. Жодного разу не відмовив у жодному питанні»,- Михайло Топиха, житель села Клочків, кандидат у депутати Седнівської ОТГ («Наш край»).

«Це людина, яка всесторонньо розвинена, дбає про людей, хоче щось змінити в громаді»,- Тетяна Кобрин, жителька села Нове, кандидат у депутати Седнівської  ОТГ («Наш край»).

«Наш край» у Седнівській ОТГ представляють досвідчені й енергійні люди, не заплямовані політикою. Люди, які вміють і хочуть змінювати життя на краще.

«Седнів – це перлина Чернігівської області, якщо привести його до ладу, він стане перлиною всієї України»,- Сергій Ременець, кандидат у депутати Чернігівської обласної ради («Наш край»).

«Ви знаєте, дуже багато чого треба змінити. Я живу сім років тут і нічого не міняється. Нічого. Доводиться і людям допомагати. В мене одна машина на всю вулицю, коли треба і допомогти, коли бабусю підвезти… Роботи дуже багато»,- Тетяна Карпенко, жителька смт Седнів, кандидат у депутати Седнівської  ОТГ («Наш край»).

«Щоб єдність була між селами, які об’єднуються в громаду, і, звісно, змін треба багато, тому що проблем багато»,- Ольга Орлова, жителька смт Седнів, кандидат у депутати Седнівської ОТГ («Наш край»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Седнів під зоряним “покривалом” (Фото)

«Прийти на допомогу людям. Це гарантовано повинно бути. Це перша мета, до якої ми повинні іти»,- Валерій Зарецький, організатор заходу, власник «Кінного двору», кандидат на голову Седнівської ОТГ.

На свято завітав і Сергій Ременець, кандидат у депутати Чернігівської обласної ради. Він – підприємець, аграрій, іде на вибори від «Нашого краю» та в команді однодумців, які ставлять за мету зміни в житті громад.

«У «Нашому краї» дійсно зібралися господарники, люди, з якими можна спілкуватися, люди, які тебе чують і допоможуть»,- Сергій Ременець, кандидат у депутати Чернігівської обласної ради («Наш край»).

Що стосується Свята осені в Седневі, то воно вкотре підтвердило: Валерій Зарецький – це господарник, це людина, це той, хто може змінити Седнівщину і життя людей у громаді.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст  Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button