Суспільство (відео)

У Чернігові зі сльозами на очах проводжали юнаків до «школи життя» (Відео)

В урочистій обстановці під жовто-блакитними прапорами Чернігівщина відправляє на службу до лав Збройних сил України та інших військових формувань 40 юнаків з усієї області. Вже завтра хлопці роз’їдуться по навчальних центрах і розпочнуть опанування військової справи. Андрій із Бахмача каже, що не вагався, коли отримав повістку.

«Багато хто служив і гідно пройшов це випробування, я теж маю це пройти, мій батько також служив», — призовник Андрій Чмир.

«Я пишаюся сином, з одного боку, але материнське хвилювання, а взагалі, це обов’язок кожного справжнього чоловіка, я вважаю, що мій син є таким», — мама призовника Наталія Дубініна.

Постачання призовників до лав Збройних сил України Чернігівщина розпочала 8 жовтня. Загалом у рамках призовної кампанії «Осінь-2018» із нашої області на військову службу вирушать 549 хлопців.

«Подія дуже значима, і я вважаю, що це надає не лише наснагу для призовників, а й почуття відповідальності для майбутнього нашого покоління, особовий склад підібраний, перевірений повністю стан здоров’я, пройшли районну й обласну комісію», — військовий комісар обласного військкомату Олександр Криворучко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині триває призовна кампанія

Військову службу наші хлопці проходитимуть у Нацгвардії, Державній спеціальній службі транспорту та Державній прикордонній службі. Однак більша частина призовників піде до Сухопутних військ України.

«Щоб набратися якогось досвіду, дізнатися щось нове. Взагалі я вважаю, що справжній український патріот повинен захищати батьківщину», — призовник Анатолій Подолянко.

Урочиста частина відправки новобранців пройшла поряд із пам’ятним знаком «Борцям за волю і незалежність України». У дорогу хлопці отримали обереги від  школярів – ляльки-мотанки «Подорожниці». За словами обласного військового комісара Олександра Криворучка, військовослужбовців строкової служби до району проведення Операції об’єднаних сил не відправлятимуть.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button