Суспільство (відео)

Сертифікати вакцинації, Атрошенко проти КРУ та відсутність «зелених» посадок бізнесу: головне з ранкової наради (Відео)

Темі пандемії на більшості ранкових нарад у мерії приділяють основну увагу. Ця нарада не стала винятком. Наразі ситуація залишається стабільно нехорошою. Проте це не завадило 1-4 класам цього понеділка вийти після канікул на очну форму навчання.

«Школи всі вийшли, з 1 по 4 клас, початкова школа. Дошкільні навчальні класи працюють у звичному режимі. Відвідуваність у дошкільних навчальних закладах на рівні 51%», — Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

Міський голова знову висловив карантинну ідею, цього разу з опитуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко допустив можливість користування громадським транспортом тільки з сертифікатами вакцинації

«Провести опитування батьків у групах і напрацювати рішення. Повідомити заздалегідь. Це в нас 1-2 дні для цього. 3.18 – 3.28 Щодо доцільності або недоцільності поновлення очного навчального процесу для старших класів», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Загалом же в місті на тлі вакцинального буму виникають і бюрократичні непорозуміння щодо форми документа про вакцинацію.

«Наша наполегливе прохання – не вимагати від людей, які не мають закордонного паспорта, міжнародного сертифікату. Їм достатньо форми 063. Дуже багато в нас звернень, скандалів – дайте міжнародний сертифікат. Але як його можна дати, якщо в людини немає закордонного паспорта?» — Владислав Кухар, генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики назвали кількість захворілих дітей у Чернігові

Крім ковіду, не оминув Атрошенко і тему обшуків правоохоронців в управліннях міськради й на орбіті наближених до міського бюджету установ і підприємств. У змові проти нього та команди звинуватив контрольно-ревізійне управління (КРУ).

«Це припущення зробили… якийсь божевільний працівник КРУ? Почитайте, що написано в їхніх звітах. «Втричі завищена вартість будівельних матеріалів». Втричі. Ну в який спосіб технічно це можна зробити? Навіть якби дуже хотілося», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також на нараді міський голова проаналізував активність бізнесу щодо бажання оплачувати висадження дерев у місті, коли дізнався, що на «Зеленбуд» ніхто з ініціативою садити не вийшов.

«Не вийшов. Нічого. Почекаємо. Будуть охочі», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Насамкінець наради знову проаналізували прибраність Чернігова.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button