Суспільство (відео)

Шерстянка: як живе «глибинка» Чернігова (Відео)

Центр міста Чернігів «купається» в багатомільйонних ремонтах. Переклали червону цеглу і відновили проїжджу частину на площі – під вісімдесят мільйонів. Оновлення скверу Хмельницького – двадцять, «нижня» частина Валу – близько 60, Алея героїв – за 70 мільйонів. Перелік можна продовжувати. Чого лише вартий «клаптик» в’їзної дороги до Чернігова, ремонти в міській раді тощо. А що ж в цей час відбувається на периферії міста? До прикладу, на Шерстянці.

«На Шерстянці тихо. Навіть народ такий спокійний – вип’є, то спить»,-  житель мікрорайону Шерстянка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорога на Шерстянку коштуватиме більше 115 мільйонів

«Самі бачите, які тротуари, які дороги. Біля магазину постійно калюжа. Наче як закинутий район»,- Олександр, житель мікрорайону Шерстянка.

«Немає нічого»,- Світлана, жителька мікрорайону Шерстянка.

«Ой, ми краще ніколи не жили. Живемо та й усе»,- Марія Іванівна, жителька мікрорайону Шерстянка.

«Ні, я такого нічого… Мав бути майданчик баскетбольний, але все завмерло. Я не сказала б, що тут щось сильно відбудовується, кардинально»,- Людмила Миколаївна, жителька мікрорайону Шерстянка.

Кардинально нічого, а от вимушені проєкти є. Прорвало колектор – є ремонт. Недороблений парк. Під вибори почали робити коротшу дорогу до мікрорайону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надзвичайна ситуація: через обвал на каналізаційному колекторі частині міста можуть обмежити водопостачання

«З минулого року почали. Парк. Доріжки поробили. Він не завершений. Дорогу зроблять, почнуть парк робити»,- Микола Павлович, житель мікрорайону Шерстянка.

«Ну, потрохи так. От навіть каналізацію і ту роблять»,- Василь, житель мікрорайону Шерстянка.

«Зробили доріжки гарні, а між доріжками отакі купи. Отак би його розрівняли та травичку посіяли б, то воно ж було б гарно»,- Марія Іванівна, жителька мікрорайону Шерстянка.

Із сусідством дороги і парку, за словами місцевих жителів, вийшов не зовсім господарський підхід. Точніше, зовсім не господарський. Спершу поклали плитку в парку, невдовзі, з будівництвом дороги, частину її демонтували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мікрорайоні Шерстянка ремонтують парк «Казка» (Фото)

«Тепер за цією дорогою все поламали, бруду наробили. Автомобілі вантажні їздять. Куди воно годне?»,- Валентина, жителька мікрорайону Шерстянка.

Отак і живуть околиці Чернігова. Вічні ремонти на тлі дерев на будинку культури та аварійних гіляк, що нависають над пішоходами. А як вишеньку на торті – напередодні чергового виборчого процесу шерстянківці отримають новеньку дорогу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button