Суспільство (відео)

Сміття та неприємні запахи: чернігівці обурені станом Стрижня після «чисток» (Відео)

На багатостраждальну річку Стрижень знову планують витратити мільйони гривень. На черговому виконкомі міської ради депутати затвердили пункт у «Програмі покращення екологічного стану міста на 2016-2017 роки» щодо виділення понад трьох мільйонів гривень на реконструкцію гідротехнічної споруди на річці Стрижень. Програму затверджуватимуть на наступній сесії міської ради.

Утім, це вже не перша спроба привести до ладу водойму міста. На очистку річки мало не щороку з міського бюджету виділяють кругленькі суми. Та результатів від багатомільйонних вливань більшість чернігівців і досі не бачить.

 Я не задоволений. Стрижнем я взагалі не задоволений. Нормальні люди зробили хоч би в Мар’їному гаю. Але, думаю, це не заслуга бюрократів, а народу. А в іншому бруд.

— Все залежить від того, чи професіонали працюють над цим. Якби працювали професіонали, була б користь. Якщо користі немає, отже, щось не так роблять.

— Ці гроші можуть не доходити, звісно, ми не будемо знати, чому вони не доходять і куди насправді йдуть. Але річка я не сказала б, що сильно очистилася, що робота проводилась – теж не видно було.

— Вона як була зелена, так і залишилась.

— Потрібна для цього течія, але течії немає, води немає, 2 літа були сухі /0:48 якщо Сену в Парижі чистять кожні 5 років, то чому б Стрижень не почистити.

— Розумієте, з моїм мисленням, я так далеко не захожу. Я вийшов, є лавочки – добре, а там хто його знає, які мільйони. Купатися там ніхто не купається – це зрозуміло, і навряд чи будуть, може, колись, коли нас не буде вже

— Як часто я не був на Стрижні, але жодного разу не бачив, щоб хтось банально біля берега прибирав сміття. Я не знаю, куди виділяються ці мільйони , знаю тільки, що пивзавод скидає відходи, а інші скидають туди сміття. Змін на краще я не бачив.

— Жахливо смердить ця річка, ходити поряд страшно, було б краще, виділили гроші – треба почистити, а то поряд почистили, а пройти не можна. Запахи жахливі. Дуже шкода, хотілося б, щоб було чисто. Хочуть місто для туристів, зробіть його для туристів, ми раді будемо.

 

Ще статті по темі

Back to top button